Sony se pochlubila novou řadou sběratelských figurek. Společnost si pro sběratele a příznivce PlayStationu připravila figurky z nejnovějších her v čele s God of War, Horizon a Ghost of Tsushima.

První dostupnou figurkou bude šestipalcová Aloy z Horizon Forbidden West. Předobjednávky již běží za cenu 50 dolarů na PlayStation Gear a Amazonu pro USA a Austrálii. K odeslání dojde v srpnu.

15. 7. budou spuštěny předobjednávky na Varla z Horizon Forbidden West, Jina Sakaie z Ghost of Tsushima a Krata se synem z God of War Ragnarök. Každá tato figurka bude za 30 dolarů.

Dle Sony je nová řada figurek velice detailní a chlubí se vyměnitelným příslušenstvím a desítkami bodů, díky nimž můžete změnit pózu každé figurky a vystavit si ji tak jak budete zrovna chtít.

Arno Schmitz z pozice hlavního výtvarníka postav v Guerrilla Games tvrdí, že figurky Aloy a Varla jsou založeny na skutečných digitálních sochách použitých pro hru. Dbali na to, aby množství kloubních bodů dávalo smysl a aby se na figurkách projevily i ty nejjemnější texturní detaily. Aloy má 12 doplňků pro přizpůsobení. Mimo jiné barvu na obličej a různé konfigurace hlavy a rukou.

Jason Connell, kreativní ředitel Sucker Punch Productions, je rád za novou figurku Jina. U hlavního hrdiny Ghost of Tsushima vyzdvihl jeho brnění s tolika krásnými detaily, včetně složitých vzorů látek.