Pokud máte rádi netradiční akce, ale jako mnoho dalších jste magické novince od autora Call of Duty nevěřili, tak si ji v dubnu budete moci zahrát díky PlayStation Plus Essential. Sony k ní přidá další dvě hry.

Řeč je o singleplayerové first-person akci Immortals of Aveum pro PS5, která vypráví příběh Jaka. Ten se připojí k elitnímu řádu bojových mágů, aby zachránil svět na pokraji propasti. Vašimi zbraněmi budou nejrůznější útočná a obraná kouzla. Celkem jich je více než 25.

Nedivil bych se, kdyby v dohledné době bylo Immortals of Aveum v nabídce také Xbox Game Pass Ultimate a EA Play. Kvůli neúspěchu musel Bret Robbins vyhodit půlku zaměstnanců svého nezávislého studia Ascendant, hru vydala Electronic Arts přes svůj partnerský program. Robbins za neúspěchem vidí podcenění konkurence. Bývalý vývojář naopak neúspěch přisuzuje samotnému konceptu; střílečce pro jednoho hráče. Naše recenze tady.

To akční strategie Minecraft Legends může udělat radost všem, co touží po něčem novém ve známém kostičkovém světě. Je důležité říct, že začátkem letošního roku byla ukončena podpora hry, zůstává v provozu, ale nebude dostávat žádné nové aktualizace, natož nějaký další obsah.

A potom je tady Skul: The Hero Slayer (PS4). Jde o akční 2D plošinovku s rogue-like prvky, neustále se měnící mapou a rostoucím arzenálem schopností. Vaším úkolem je zachránit své démonické bratry po neúspěšném útoku na hrad Krále démonů. Potíž je v tom, že je z vás podřadný kostlivec.

Tato trojice titulů bude pro PS Plus Essential, PS Plus Extra a PS Plus Premium dostupná od 2. dubna/apríla letošního roku.