Bret Robbins se vrací k neúspěchu své nejnovější hry. Se střílečkou Immortals of Aveum, která vyměnila zbraně za kouzla, měl velké ambice. Ty ale nebyly naplněny a Robbins musel krátce po vydání titulu vyhodit téměř půlku zaměstnanců.

Generální ředitel nezávislého studia Ascendant přiznává, že podcenili konkurenci. Immortals of Aveum uvedli na trh v nejhorším možném období, ale neměli možnost ho odložit. Kvůli investicím do marketingu měli datum vydání předem stanovené.

„Vždy je těžké prorazit s novou videoherní značkou nebo studiem, o kterém lidé slyší poprvé. Bylo pro nás obtížné zaujmout hráče. Pro zbrusu novou hru je to vždycky těžké a tento rok to bylo desetkrát těžší,“ uvedl Bret Robbins v rozhovoru pro Xbox Expansion Pass s tím, že vycházela jedna velká hra za druhou. Dříve pracoval mimo jiné na Dead Space a Call of Duty.

„Věděli jsme, že vyjde několik velký her,“ přidal a vyjmenoval Starfield, Armored Core 6, Assassin’s Creed Mirage a Marvel’s Spider-Man 2 jako velké hry, které měly brát pozornost hráčů. Co ale neočekávali, tak byl takový úspěch Baldur’s Gate 3.

Robbins to nevzdává a doufá v nový začátek. Novou aktualizací, zkušební verzí a velkou slevou chce zapůsobit na hráče, kteří předtím neměli čas, protože hráli jiné hry. Také není vyloučeno vydání v předplatném Xbox Game Pass a PlayStation Plus. Jednání s Microsoftem a Sony už probíhají.

Immortals of Aveum vyšlo 22. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S pod Electronic Arts. Titul dorazil v příšerném technickém stavu a ani obsah tolik neoslnit. Průměr v recenzí je 70 %. My jsme o hře napsali:

„Immortals of Aveum měl rozhodně navíc, ale přesto se jedná o fajn titul. Není ničím výjimečný, ale ničím neurazí, a naopak humor a audiostránka se povedly. Je vážně škoda naprosto otřesného technického stavu na PC, kdy má titul problémy i na silnější sestavě, ale až to vývojáři opraví? Bude to vlastně fajn titul na odreagování.“