Ať se nám to líbí, nebo ne, tak se blížíme do poloviny prvního měsíce letních prázdnin. A to kromě dalších tropických teplot znamená také odhalení her, které na konci měsíce rozšíří knihovničku PlayStation Plus Extra a PlayStation Plus Premium.

Sony v červenci potěší příznivce RPG i akce. Nachystala si totiž strategický akční RPG titul Mount & Blade 2: Bannerlord (PS5 a PS4), ve kterém si vytvoříte postavu a zapojíte se do dobývání nových zemí, diplomacie a dalších povinností v rozsáhlém středověkém světě.

Hra je zasazená do období před 200 lety a rozšiřuje detailní soubojový systém i svět Calradie. Bombardujte horské pevnosti pomocí obléhacích strojů, vybudujte tajnou zločineckou říši v zapadlých městských uličkách nebo se vrhněte do chaotických bitev v rámci výpravy za mocí.

Potěší rovněž third-person střílečka Remnant 2 (PS5), ve které se přeživší zbytky lidstva postaví proti novým smrtícím stvůrám a bossům z děsivých světů. Hrát můžete sólo či v kooperaci se dvěma dalšími kamarády a prozkoumávat hlubiny neznáma a zabránit zlu, aby zničilo samotnou realitu.

Zajímavý je také Crisis Core – Final Fantasy VII – Reunion (PS5 a PS4). Jde o prequel Final Fantasy VII, který se odehrává v průběhu několika let před dějem sedmého dílu hlavní série Final Fantasy. Současně je to remaster Crisis Core s vylepšenou grafikou, bojovým systémem a soundtrackem.

Dále se můžete těšit na Pathfinder: Wrath of the Righteous (PS5 a PS4), The Jackbox Party Pack 9 (PS5 a PS4), No More Heroes 3 (PS5 a PS4), Travis Strikes Again: No More Heroes Complete Edition (PS4), Deadcraft (PS4) a Steep (PS4). Povedená adrenalinová sportovní hra Steep od Ubisoftu už kdysi byla v PS Plus. Teď se vrací, aby si i další hráči mohli užít extrémní sporty v Alpách.

V rámci PlayStation Plus Premium si předplatitelé budou moci zahrát Job Simulator (PS VR2), Summoner (PS5 a PS4), Ratchet and Clank Size Matters (PS5 a PS4) a Jeanne d’Arc (PS5 a PS4).

Hry obohatí knihovničky 17. 7. 2024. Nezapomeňte, že je stále aktivní nabídka standardního PlayStation Plus za červenec. Ta obsahuje Borderlands 3, NHL 24 a Among Us.