Přijde mi to, jako by to bylo nedávno, co se Phasmophobia poprvé objevila na Steamu. Nyní už to máme rok, co tahle kooperační hororová hra, kde se snažíte lovit všemožné duchy, démony a podobně, vstoupila do předběžného přístupu. Titul byl přijat velmi kladně a stal se jednou z nejlépe hodnocených her na Steamu.

Co by to bylo za správné výročí, kdyby s ním ruku v ruce nešla nějaká ta aktualizace. Phasmophobia tak před dvěma dny vstoupila do verze 0.3.1.0, která s sebou přináší, krom oprav některých chyb, také celkem zásadní změny.

První z nich je překopání designu vašeho duchařského deníku s důkazy, dle nichž následně určujete, jaký duch v daném místě straší. Ten je nyní mnohem přehlednější a jeho používání je více intuitivní.

Další zásadní změna se týká proher. V případě, že jste nezvládli určit, o jaký typ ducha se jedná, obdrželi jste pouze deset dolarů. Tato mechanika byla kompletně překopána a v současné době obdržíte pojistku odvíjející se od zvolené obtížnosti. Krom toho, když prohrajete, ukáže se vám, jaký typ ducha jste lovili.

Phasmophobia je primárně kooperační hra, ovšem pokud si ji chcete zahrát sami, nyní máte možnost, jelikož byl přidán režim pro jednoho hráče.

Phasmophobia je prozatím dostupná v předběžném přístupu na Steamu a plná verze je naplánována ještě na letošní rok, tak uvidíme, zda se to studiu Kinetic Games podaří. A i kdyby ne, do konce roku můžeme očekávat další aktualizace. Ta nejbližší by měla být vydána o Halloweenu.