Sportovní divize Electronic Arts v souvislosti s FIFA 21 láká zejména na verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Na nové generaci konzolí máme poznat novou úroveň fotbalové hry. Nová technologie má posunout hru z úrovně vizualizace do podoby věrného ztvárnění. Jeden by očekával, že posun bude viditelný také u PC verze, ale podle všeho tomu tak nebude.

EA Sports na oficiálních stránkách FIFA 21 ve FAQ uvádějí, že PC verze bude vytvořena na základě PS4 a Xbox One verzí. Tím pádem by majitelé počítačové verze neměli očekávat vylepšení, které má být na první pohled viditelné u PS5 a Xbox Series X. Tedy za předpokladu, že vývojáři poté nevydají bezplatnou aktualizaci, která by vylepšila hru na PC.

Proč tomu tak je, to bohužel nevíme. Pravděpodobně je to ale snaha nalákat hráče na nový PlayStation a Xbox. Jak je vidět z prodejních žebříčků, FIFA se nejlépe prodává právě na konzolích. Na PC budou prodeje o poznání menší, a tak EA asi nechtějí do této verze investovat – stejně jako do Switch verze, která je na tom ještě hůře, co se týče novinek.

Tvůrci u PS5 a Xbox Series X verzí slibují využití možností nových platforem. To znamená rychlejší načítání, nové nasvícení a vylepšené animace. FIFA 21 spatří světlo světa 9. října letošního roku na PC, PS4, Xboxu One a Switch. Jakmile dorazí konzole nové generace, tak PS4 a Xbox One verze hry obdrží bezplatný upgrade.

Pro bezplatnou aktualizaci EA připravuje takzvaný Dual Entitlement program. Ten všem majitelům PS4 a Xbox One verzí FIFA 21 a Madden NFL 21 umožní získat bezplatně verzi hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Jen pozor, pokud budete mít fyzickou edici hry, tak upgrade bude možný pouze po vložení Blu-ray disku do nové konzole. Kdybyste si koupili digitální edici konzole bez mechaniky, tak máte smůlu. Program má platnost do vydání FIFA 22 nebo Madden NFL 22, tedy rok.

Zveřejněny byly také minimální a doporučené systémové požadavky pro FIFA 21. Oproti předešlému ročníku jsou požadavky mírně vyšší u procesoru, ale nadále bude možné fotbal spustit na grafické kartě Nvidia GeForce GTX 660 a AMD Radeon HD 7850, stejně tak postačí 8 GB RAM. Na tom se nic nemění společně s požadovaným místem na disku - opět 50 GB.

U doporučených požadavků jsou navíc uváděny stejné procesory i totožné grafické karty.

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY PRO FIFA 21:

  • Operační systém: Windows 7, 8.1 nebo 10 (pouze 64bitová verze)
  • Procesor: Intel Core i3-6100 3,7 GHz, AMD Athlon X4 880K 4 GHz
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7850
  • Operační paměť: 8 GB
  • Místo na disku: 50 GB

DOPORUČENÉ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY PRO FIFA 21:

  • Operační systém: Windows 10 (pouze 64bitová verze)
  • Procesor: Intel Core i5-3550 3,4 GHz, AMD FX 8150 3,6 GHz
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 670, AMD R9 270x
  • Operační paměť: 8 GB
  • Místo na disku: 50 GB