Dnes na konzole PlayStation 4 s českými titulky vyšla akční adventura Death Stranding. Hideo Kojima před pár dny oficiálně oznámil PC verzi, která má následovat během léta nadcházejícího roku. Objevovaly se obavy, aby nešlo o další časovou exkluzivitu pro Epic Games Store. Dnes můžeme s klidným svědomím napsat, že tomu tak nebude. Předobjednávky PC verze byly totiž dnes k večeru spuštěny nejen na Epic Games Store, ale také na Steamu. Vzápětí společnost 505 Games potvrdila, že hra bude dostupná současně na obou platformách.

Bohužel neznáme systémové požadavky ani extra detaily o PC verzi. Místo toho víme, že se Death Stranding bude prodávat za 60€ (cca 1530 Kč) a i na PC budou přítomny české titulky. Pokud máte zájem, hru si můžete předobjednat. O distribuci se postará společnost 505 Games, která vydala například Control od Remedy.

Tím dnes nekončíme. Na Metacritic se začaly objevovat recenze hráčů a nejsou moc pozitivní. V době psaní novinky má hra uživatelské skóre 6,2/10 a 749 negativních recenzí a 1097 pozitivních recenzí. Hodnocení je různé, přičemž u toho negativního hráči píšou, že jde o walking simulátor z bodu A do bodu B a dávají Death Stranding klidně 0/10. Jiní zase považují nový titul Hidea Kojimy za nejlepší hru roku a sázejí 10/10.

Abych byl fér, tak některé recenze mají ospravedlnitelné názory, kupříkladu nudná hratelnost nebo pomalu se rozvíjející příběh. Bylo jasné, že půjde o rozporuplnou hru. Někteří budou Death Stranding zbožňovat, zatímco jiní na něj nadávat.

Hrajete Death Stranding nebo čekáte na PC verzi? Pokud hrajete na PS4, tak nám napište svůj názor na hru a podívejte se na naší recenzí, která je bez spoilerů. Pakliže byste o hře chtěli vědět více, tak navštivte kartu hry a mrkněte na naše hraní - opět bez spoilerů.