Ani v letošním roce nebudou příznivci rychlé jízdy na dvou kolech ochuzeni o oficiální videohru. Italské studio Milestone v případě MotoGP 23 láká na několik zajímavých novinek, které by mohly přispět k lepšímu zážitku.

Pro letošní ročník MotoGP vývojáři přepracovali kariéru. Chtějí hráčům dopřát svobodu při cestě k tomu, aby se stali legendou na dvou kolech. K oné svobodě dopomůžou body zvratu, které budou mít dopad na kariérní dráhu na základě předvedeného výkonu a rozhodnutí každého hráče. Samozřejmě začnete v Moto3, ovšem po zahájení poslední části této výkonnostní kategorie bude možné rychleji střídat různé třídy podle dosažených výsledků.

Stále ale nebudete mít vyhráno. Získat smlouvu totiž nebude tak jednoduché. Každý tým má jen dvě volná místa a vy o ně budete muset soutěžit s oficiálními závodníky, abyste zaujali jejich místo. Body zvratu budou mít rovněž vliv na vývoj motorky během sezónních testů, přičemž tento vývoj urychlí speciální výzvy.

Letos se soupeření neomezí pouze na trať; poprvé v historii bude MotoGP 23 obsahovat také sociální síť, jež umožní interakci s jezdci, týmy i výrobci. Stejně jako ve skutečném životě to bude místo, kde si můžete najít přátele, ale také potrápit soupeře. Umělá inteligence se bude během závodů chovat jinak podle toho, jak se hráči budou projevovat na sociální síti.

Simulaci na zcela novou úroveň mají posunout dvě zbrusu nové funkce, které si vyžádala komunita. Díky zavedení dynamického počasí se nyní může suchý závod rychle změnit v mokré peklo, kde budou rozhodovat schopnosti a strategie. Závod se tak může snadno ocitnout v režimu Flag-to-Flag, kdy bude možné vrátit se do boxové uličky a změnit motorku kvůli strategické výhodě.

Pokročilá umělá inteligence konečně umožní, aby chování jezdců na trati více odpovídalo jejich skutečnému závodnímu stylu, neboť každý jezdec bude mít jedinečnou osobnost, která se bude přímo projevovat v jeho akcích během závodu.

„Abychom vyhověli potřebám hardcore hráčům i nováčkům, nové jízdní pomůcky pro brzdy, plyn a ovládání představí herní zážitek, který je jak přístupný, tak ambiciózní, aby mohl každý pocítit vzrušení ze skutečného zážitku s MotoGP, nehledě na počáteční úroveň schopností,“ uvádějí Milestone v tiskové zprávě. Rovněž se vrací oceňovaná MotoGP Academy, která hráčům pomůže naučit se základy či zdokonalit styl díky speciálním cvičným jízdám.

MotoGP 23 bude rovněž obsahovat řadu možností pro režim více hráčů, a to online i offline. Úplně poprvé umožní cross-play závodit s dalšími hráči bez ohledu na platformu a generaci konzolí, zatímco nové hodnocené zápasy zajistí spravedlivou soutěž, protože proti sobě postaví hráče na stejné úrovni. Vrátí se i lokální hra dvou hráčů na rozdělené obrazovce, která hráčům umožní vyzvat své kamarády, aby si zasoutěžili vedle sebe na gauči.

Součástí hry bude také grafický editor helem, nálepek, závodních čísel a nášivek.

Majitelé Nintenda Switch by se měli radovat o něco méně. Pro ně nebude k dispozici Flag-to-Plag, split-screen ani cross-play. Zajímavé je, že s cross-play se nepočítá ani pro PC.

MotoGP 23 vyjde 8. 6. 2023 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC (přes Steam).