Už 6. prosince by mělo dojít na druhou sezónu multiplayerové střílečky Overwatch 2. Kromě nové mapy nás čeká i nový hrdina. Už nějakou dobu víme, že půjde o omnica Ramattru s rolí tanka. Nový trailer ale ukázal, co přesně od něho můžeme očekávat po stránce hratelnosti.

Ještě předtím ale doporučujeme se podívat na jeho Origin Story video výše.

Pokud jde každopádně o jeho schopnosti samotné, Blizzard Ramattru označuje jako „tempo tanka“ (což evidentně znamená tank, který dokáže zastávat vícero rolí). Mezi jeho nejhlavnější hratelnostní mechaniku patří dvě formy. Jeho normální a jeho tzv. Nemesis.

V normální formě má v ruce hůl jménem Void Accelerator, která dokáže střílet sérii projektilů a také vytvořit bariéru na určeném místě (něco jako kombinace ultimátní schopnosti Symmetry a Sigmovy bariéry). Jeho hlavní schopností je poté Nemesis Form, jež ho převede právě do formy Nemesise, a tím získá přístup k pěstem, které dokáží vyslat energetickou vlnu při každém úderu.

Stejně tak dostane přístup k osobnímu blokování, čímž se sice zpomalí, ale zato může výrazně snížit poškození zepředu.

Druhou schopností, kterou Ramattra má, je Ravenous Vortex. Nanokoule, která po dotyku se zemí vybouchne a vytvoří okruh, v němž budou nepřátelé poškozování, zpomaleni a zároveň donuceni se držet na zemi. V neposlední řadě je tu ultimátní schopnost Annihilation. Ta zajistí, aby se od vás rojilo hejno nanobotů, kteří jak udělují poškození, tak také snižují poškození nepřátel.

Ramattra vyjde společně s novou sezónou 6. prosince/decembra. Ještě předtím, 2. 12., bude představena nová mapa.