Loni bylo zrušeno rekordních 10 500 pracovních míst ve videoherním průmyslu. V lednu/januári propouštění pokračovalo. Navzdory tomu se ve FromSoftware zaměřují na růst. Šéf Hidetaka Miyazaki si je vědom situace, která ale japonské studio dle všeho negativně neovlivňuje.

„Když budu mluvit jménem FromSoftware, myslím, že máme velké štěstí, protože máme spoustu začínajících a nadšených vývojářů, kteří v rámci studia vyrostli a rozvíjeli se a dosáhli vedoucích pozic, což jim umožnilo režírovat projekty, jako je nedávné Armored Core VI. Máme mnoho těchto začínajících režisérů, na které můžeme tyto projekty delegovat. Díky tomu jsme schopni mít rozpracovaných více projektů najednou,“ vysvětlil situaci u tvůrců Elden Ringu a Bloodborne v rozhovoru pro IGN. Podle něj je v této situaci, ve které se herní průmysl nachází, důležité pokračovat v růstu, pokračovat ve výchově talentů a pokračovat ve vydávání her.

Miyazaki mluvil s americkým magazínem u příležitosti včera odhaleného gameplay trailer Elden Ring: Shadow of the Erdtree. Akční RPG, které za dva roky přesáhlo 23 milionů prodaných kopií, se prvního a dle všeho posledního rozšíření dočká v červnu/júnu. Na expanzi se nepodílel George R. R. Martin. Slavný spisovatel sehrál významnou roli při utváření loru Elden Ringu. Vývojáři využili tento základ pro další příběh.

Co bude potom? Miyazaki nechce teď říkat, že je to konec ságy Elden Ringu. V současné době ale nemají žádné plány na druhé DLC nebo pokračování, přiznává druhým dechem. V rozhovoru s britským Eurogamerem naopak padla otázka na remake Bloodborne.

„Je to titul, který je nám velmi blízký, stejně jako našim fanouškům. Mám velkou radost, když vidím, že spousta lidí je do něj stále zapálená,“ odpověděl na otázku a potvrdil, že nový hardware umožňuje věci, kterých na předešlé generaci nebylo možné dosáhnout. Tak uvidíme, zda se někdy fanoušci dočkají.

Jistější je další Armored Core. Šestý díl s podtitulem Fires of Rubicon byl velice dobře přijat. Není divu, že Miyazaki má silnou touhu vytvořit nový díl této mech akce.

V létě 2022 do FromSoftware investovaly společnosti Tencent a Sony, dohromady 36,4 miliardy jenů . Sony vlastní 14,09 procenta FromSoftware, zatímco Tencent má 16,25 procenta. Mateřská společnost FromSoftware, korporace Kadokawa, si ponechala 69,66 % akcií. Peníze od Sony a Tencentu měly být investovány do vývoje silných videoherních značek.