Vyplatilo se čekat? Téměř rok po oznámení servíruje studio FromSoftware první gameplay trailer na Elden Ring: Shadow of the Erdtree. Velké rozšíření pro hru roku 2022 se ukazuje v tříminutovém videu.

Jak už v noci předeslal spolehlivý dataminer billlbil_kun, Elden Ring: Shadow of the Erdtree bude k mání od 21. června/júna 2024 ve verzích pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Pro ty, co ještě tohle akční RPG od tvůrců Dark Souls nemají, tak bude určena Game of the Year edice s hrou a přídavkem. A pro fanoušky potom nová sběratelská edice.

Doprovodná tisková zpráva potvrzuje, že rozšíření Shadow of the Erdtree přináší zcela nový příběh ze Země stínů, který je prodchnutý tajemstvím, nebezpečnými dungeony a novými nepřáteli, zbraněmi a vybavením.

„Objevte neprobádaná území, postavte se hrozivým protivníkům a vychutnejte si uspokojivou radost z vítězství. Ponořte se do napínavého příběhu plného napětí a intrik a užijte si strhující zážitek, který hra přináší,“ láká FromSoftware.

Shadow of the Erdtree je první a pravděpodobně zároveň poslední rozšíření pro Elden Ring, úspěšnou hru z roku 2022. V minulém roce byly hlášeny prodeje nad hranicí 20 milionů. V té době bylo oznámeno Shadow of the Erdtree s obrázkem blonďaté postavy na přízračném oři, jež si razí cestu obilným polem, které je plné duchů. V dálce je vidět Erdtree. Zdánlivě jde tak o naznačení nové postavy. Někteří se přiklání k tomu, že je to Miquella.