Společnost Codemasters se dnes ráno omluvila hráčům, když oznámila odklad DiRT 5. Arkádové závody nebudou dostupné od 16. 10., ale až 6. 11. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jde o druhý odklad. S Amplified Edition si zahrajete o tři dny dříve.

Hra pro novou generaci konzolí je stále v plánu, vývojáři u PS5 a Xbox Series X verzí nadále uvádějí konec roku, zatímco pro Google Stadia začátek roku 2021.

Nadále platí, že majitelé PS4 a Xbox One verzí si budou moci DiRT 5 zahrát na next-gen konzolích bez dalších investic, stáhnou si bezplatnou aktualizaci, která hru vylepší. Na novém hardwaru by měla běžet až při 120 snímcích za sekundu. Brzy bychom se měli dozvědět nové informace.

Přečtěte si také: Spongebob v kalhotách má vlastní Xbox Series X

Odklad DiRT 5 stačil k tomu, aby se nastartovaly spekulace o vydání Xboxu Series X. Jak víme, Microsoft plánuje svou konzoli uvést na trh v průběhu listopadu/novembra. Zajímavá je ale jedna věc. Před měsícem Tom Warren z magazínu The Verge zveřejnil fotografii nového Xbox ovladače. V krabičce byla výzva pro obchody, aby gamepady neprodávaly před 6. 11. 2020. Zdroje serveru VGC pak zmiňovaly, že Xbox Series X vyjde během prvního listopadového týdne. Tak uvidíme, zda Xbox Series X vyjde 6. 11.