Fanoušci série Farming Simulator už vědí, na jaké nové plodiny se mohou těšit. Vývojáři ze studia Giants Software po rýži a špenátu odhalují dvě zbývající nové plodiny. Virtuální farmáři na svých polích budou moci pěstovat celkem 25 různých plodin.

„Různé druhy stromů a zelenina ve sklenících přidají ještě více zemědělské rozmanitosti a počet plodin odpovídající názvu hry je náhodný,“ poznamenává vydavatelská a vývojářská společnost.

Posledními dvěma novými plodinami jsou hrách a fazole. Hrách se sází v březnu – měsíc před zelenými fazolemi. Jejich dozrávání trvá čtyři měsíce a ke sklizni budete používat specializované sklízecí zařízení po aplikaci obvyklých kroků ke zvýšení výnosů. Obrovské stroje, jako je samojízdný sklízeč hrachu OXBO EPD540E, zaručují uspokojivou sklizeň v období od července do října. Nebo od srpna do prosince pro zelené fazole.

Ale podrobnosti v současné době víme pouze u hrachu. Z jednoho hektaru bude možné sklidit přibližně 9600 litrů. A 1000 litrů se bude prodávat v průměru za 3119 dolarů, v závislosti na úrovni obtížnosti.

Tvůrci tvrdí, že díky novým detailům jsou rýže a špenát ještě atraktivnější pro zemědělce, kteří se nevyhýbají plodinám vyžadujícím zvláštní pozornost: Rýže a dlouhozrnná rýže se počítají jako dvě plodiny s individuálními požadavky na hospodaření s vodou a vybavením pro výsadbu a sklizeň. Obě se pěstují v rýžovištích, na polích prohloubených pro zadržování vody. Špenát není pro zemědělce, kteří si rádi přispí: Listovou plodinu lze sklízet dvakrát za sezónu poté, co byla jednou zaseta – pokud jsou zemědělci rychlí. Po sklizni si také musí pospíšit, protože se nedá skladovat a musí se prodat okamžitě, než uschne.

V následujících týdnech nás čekají další odhalení novinek, které nabídne Farming Simulator 25. Hra vyjde 12. listopadu na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S a samozřejmostí jsou české titulky na všechny platformy.