Po úterním představení multiplayeru Call of Duty: Modern Warfare 3 přišly na řadu oslavy 20. výročí série. Během oslav jsme se dozvěděli nové informace, abychom měli větší důvod těšit se na 10. 11. tohoto roku, kdy hra vyjde na PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One.

Ještě předtím jsou tady tradiční multiplayerové víkendy. Od 6. do 7. 10. je beta určena pro předobjednávky na PlayStationu, od 8. do 10. 10. veřejná pro všechny na konzolích PlayStation. Od 12. do 13. 10. si mohou zahrát předobjednávky na Xboxu a PC, plus všichni z PlayStationů. Od 14. do 16. 10. je potom otevřena úplně pro všechny a na všech platformách. Servery se vždy spustí v sedm večer našeho času.

ZOMBÍCI V MODERN WARFARE 3

Populární Zombies režim z Black Ops se poprvé objeví v sérii Modern Warfare. Vytvořila ho studia Treyarch a Sledgehammer Games, která šla trošku odlišnou cestou. Místo klasické hratelnosti založených na kolech nabídnou PvE zážitek vyžadující týmovou spolupráci v otevřeném prostředí. Jenom tak dokážou hráči bojovat s nebezpečnými vlnami zombíků. Mapa má být největší v historii Zombies. Podporováno bude osm týmů po třech (dohromady 24 hráčů), kteří mohou vše řešit společně a pomáhat si.

Vše obohacuje příběh. Skupina nadnárodních operátorů spojí své síly s Task Force 141 z Modern Warfare 3 s kapitánem Pricem, aby čelili obrovské hordě nemrtvých a živým nepřátelům v podobě soukromé vojenské korporace Terminus Outcomes. Tu si najal ultranacionalistický obchodník se zbraněmi Viktor Zakhaev a vede ji Jack Fletcher. Zombíci jsou tady totiž biologickou zbraní, kterou roznáší Zakhaev pomocí lahviček s neznámou látkou, jež po vdechnutí promění jakoukoli živou či mrtvou bytost v nemyslícího mozkožrouta. Bude na hráčích, aby vše zastavili.

Část z toho jsme mohli vidět ve filmovém traileru před dvěma týdny. Ve scéně došlo k přestřelce s vojenskou policií a Zakhaev před ústupem po nich hodil jednu lahvičku. Všimněte si, že po proměně policie v zombíky se u Zakhaeva neprojeví strach, nýbrž spokojený úsměv, uvědomuje si totiž sílu této zbraně.

WAR MÓD V MODERN WARFARE 3

V Modern Warfare 3 se vrací oblíbený režim War z WWII. Opět tady budou dva týmy, kdy každý má možnost útočit i bránit různé cíle. Ty jsou inspirovány válečnými situacemi. Jak vidíme v krátké ukázce, do bitev promluví tank i rakety.

NOVÁ ÉRA WARZONE

Zároveň s první sezónou Modern Warfare 3 vstoupí Warzone do nové éry. Stane se tak v prosinci. V battle royale budou dostupné všechny zbraně z multiplayeru MW3 a k tomu budou k dispozici celkem tři mapy. Jedna je plnohodnotná battle royale mapa Urzikstan, kterou doplní dvě menší mapy navržené s ohledem na mód Resurgence (jmenují se Vondel a Ashika Island).

Urzikstan je velká mapa, nahradí Al Mazrah (je možné, že se později vrátí) a Střední východ se v ní setkává s východní Evropou. Nabídne 11 hlavních bodů, které jsou prý nezapomenutelné, s mnoha dalšími menšími oblastmi.

Těmi 11 hlavními body zájmu jsou: Levin Resort, Seaport District, Zaravan City, Popov Power, Urzikstan Cargo, Zaravan Suburbs, Old Town, Low Town, Orlov Military Base, Hadiqa Farms a Shahin Manor.

Další velkou zajímavostí mapy je nákladní vlak, u kterého bude moci hráč volit rychlost a směr jízdy. Tým, který obsadil kabinu strojvedoucího, by však neměl zapomínat na zadní část vlaku, kde může jiný tým aktivovat ruční brzdu. Na mapě budou také horizontální zipliny a celkově dojde ve Warzone k vylepšení hratelnosti po vzoru Modern Warfare 3, zejména rychlejší pohyb.

Co zůstává, tak je Gulag, i když tady dojde k zajímavé novince, jež změní hratelnost. Bude tady verze mapy odehrávající se v noci pro 1v1. Hráči budou muset využít brýle pro noční vidění. Abyste přesně stříleli, budou nutné lasery, ovšem ty nepřítel vidí. Je ale pouze na hře, zda vás po úmrtí v battle royale umístí do normální nebo noční verze Gulagu.

ODKLAD WARZONE MOBILE

Od oznámení Call of Duty: Warzone Mobile uběhl více než rok. Přesto si populární battle royale na mobilech ještě nezahrajeme. Původně byla hra plánována na podzim letošního roku. Teď byla odložena na rok 2024. Tým se snaží vše doladit, aby přestřelky mohly začít během jara. Omezené regionální testování bude nadále pokračovat, aby vývojáři získali další cennou zpětnou vazbu, která jim pomůže titul vylepšovat. U nás bohužel Warzone Mobile k dispozici ještě není.