V době, kdy jsou majitelé současné generace konzolí zklamáni, že nové hry běží zejména při 30 snímcích za sekundu, přichází studio Saber Interactive s potvrzením dvou grafických režimů u Warhammer 40,000: Space Marine 2.

Sci-fi střílečka z pohledu třeté osoby bude mít na PlayStationu 5 a Xboxu Series X dva grafické režimy. V kvalitě poběží v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Výkon sníží rozlišení na 1080p a slibuje až 60 snímků za sekundu.

Na Xboxu Series S bude jen režim kvality s rozlišením 1440p při 30 fps. Na PS5 se počítá rovněž s využitím adaptivních spouští. Haptické vibrace zatím nebudou.

To hráči na počítači mohou hned od začátku využít DLSS 2 a FSR 2, stejně tak GeForce Now. Třetí verze technologií pro vylepšení obrazu budou přidány po vydání. Naopak nemáme počítat s podporou ray tracingu a HDR. Na konci září bude přidána podpora pro širokoúhlé monitory a do konce letošního roku ještě plná podpora pro Steam Deck.

Ještě tady máme nový CG trailer. Warhammer 40K: Space Marine 2 vyjde 9. 9. letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S s českými titulky. Dražší edice (Gold a Ulta) odemknou hru o čtyři dny dříve. Podívejte se na obsah, který do hry postupně dorazí.