Ubisoft střílí slepýma. Francouzům se nedaří nalákat hráče do Skull and Bones. O pirátskou onlinovku není zájem ani v rámci bezplatné zkušební verze, kdy si každý zájemce může nasadit pirátskou hučku a pustit se do dobrodružství na prvních osm hodin. Ubisoft určitě nemůže být spokojen s výsledky. Ty jsou podle zdrojů serveru Insider Gaming hodně špatné.

Skull and Bones si zahrálo přibližně 850 tisíc hráčů. Započítává se i ona osmihodinová trial verze. To je pro hru, kterou vydavatel nazývá AAAA, hodně smutný. Na druhou stranu hráči ve válečném MMO tráví průměrně tři až čtyři hodiny denně.

Je jasné, že v dohledné době ze Skull and Bones hit nebude. Dle zdrojů za malý zájem může vysoká, plná cena. 70 dolarů (80 eur) je za tohle zkrátka moc. Co myslíte, vyslyší Ubisoft kritiku a přispěchá se slevou? Já bych se nedivil, kdyby jednoho krásného dne bylo Skull and Bones free-to-play.

Mezitím dojde na první sezónu. Raging Tides připluje v úterý 27. února/februára a přinese první legendární pirátské bitvy. Hlavním padouchem sezóny bude Philippe La Pete. Své flotily lodí bude postupně vypouštět na širé moře. Každý střet s těmito loděmi bude těžší a na konci sezóny vyvrcholí boss fightem.

Další nebezpečí představují mořské příšery. V první sezóně se objeví Tylosaurus, dravý mořský plaz z pozdní křídy. Jak přežil do zlatého věku pirátství, se můžeme jen dohadovat, ale bude v Indickém oceánu. Více o plánech jsme napsali tady.