Ač se to zdá neuvěřitelné, tak po nespočtu odkladů a problematickém vývoji vyjde Skull and Bones. Pirátské dobrodružství od Ubisoftu se bude snažit hráče udržet po skončení hlavní kampaně možností vybudovat impozantní pirátské impérium.

Tímto způsobem se odpoutáte od slavných pirátských kapitánů a vypravíte se na vlastní dobrodružství. To spočívá v obsazování „továren“ v jednotlivých regionech. Pily, doly, slévárny nebo obytné osady vám budou generovat pasivní příjem. Jen se připravte na to, že se nevzdají bez boje. Po jejich obsazení se budete muset starat o obchodní cesty a své manufaktury můžete vylepšovat, abyste zvýšili výrobu a kvalitu kontrabandu. Ten zahrnuje rum i opium. To vše ale za předpokladu, že odoláte nástrahám ostatních hráčů.

Další možností jsou legendární loupeže. V rámci nich budete přepadávat zlaté konvoje a bojovat s válečnými loděmi. Hru obohatí ještě nový obsah rozdělený do čtyř sezón pojmenovaných Raging Tides, Chorus of Havoc, Into the Dragon’s Wake a Shadows of the Deep. Každá přinese mocné pirátské lordy, s kterými budete bojovat, nové světové události, různé odměny (lodě, zbraně...) a další novinky.

Season 1: Raging Tides vás postaví proti Philippu La Peste. Tady vás čekají rovněž konvoje frakcí, kontrola území a mořská příšera Tylosaurus. Season 2: Chorus of Havoc přinese dvojčata Hubac s Megalodonem, správou flotily, válečnou lodí Compagnie a událostí Dračí loď.

Li Tian Ning jako další pán pirátů se představí ve třetí sezóně vedle halloweenské události s novou legendární mořskou příšerou a novou hlavní funkcí. Ta ještě nebyla odhalena. Ve čtvrté sezóně jsme lákáni na střet se záhadným soupeřem.

Tohle vše bude zdarma. Pokud Skull and Bones nevěříte – tomu se opravdu nedivím – tak vás Ubisoft zve do veřejné bety. Uskuteční se od 8. do 11. 2. na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Předběžné stažení bude možné od 6. 2. Plná verze vyplouvá na moře 16. 2.

Za účast v betě získáte nejen bonusy do plné verze, ale také možnost přenést svůj postup. To je v případě veřejných bet neobvyklé. Také nám to říká, že v betě bude úplný začátek hry.