Na začátku letošního roku jsme informovali o zajímavé relaxační logické hře Preserve, ve které vytvoříme harmonický a živý ekosystém z neúrodného kusu půdy tím, že do něj umístíme rostliny a zvířata.

Slovenské studio Bitmap Galaxy se nyní pochlubilo datem vydání. Budovat přírodu začneme 8. 8. letošního roku, kdy bude hra Preserve dostupná v předběžném přístupu na Steamu. Později budou následovat verze pro konzole. Zatím si můžete na Steamu vyzkoušet demoverzi a přidat si hru do seznamu přání.

V early access bude Preserve obsahovat nový oceánsky biom společně s kompletními verzemi kontinentálního a savana biomu. Každý z nich nabídne harmony mód, což je rozsáhlý kreativní režim.

„Sme veľmi radi, že Preserve vydáme do Early Access a necháme našich hráčov vyskúšať všetok nový obsah, na ktorom sme pracovali,“ říká Peter Jánošík, vedoucí studia a programátor v Bitmap Galaxy.

„Nový oceánsky bióm pridáva do hry úplne nový rozmer a veríme, že hráči budú milovať vytváranie oceánskych habitatov. Nemôžeme sa dočkať spätnej väzby od našej komunity a máme ešte viac vecí, ktoré odhalíme počas trvania Early Access až do vydania verzie 1.0,“ dodal.