Slovenské studio Bitmap Galaxy představilo relaxační logickou hru Preserve, ve které vytvoříme harmonický a živý ekosystém z neúrodného kusu půdy tím, že do něj umístíme rostliny a zvířata. Přitom musíme dbát na jejich funkční symbiózu, aby se fauna a flóra doplňovala.

„Díky své zručnosti a smyslu pro detail mají hráči možnost umístit různé rostliny, zvířata a přírodní úkazy a vytvořit tak krásné přírodní prostředí podle svých představ,“ dočteme se v tiskové zprávě. Vývojáři kladou důraz na volnost, kreativitu a absenci jakýchkoli prvků, které by na hráče vyvíjely zbytečný tlak.

„Vytvářejte rozmanité biomy v prostředích od alpských lesů a suchých savan až po úchvatné karibské útesy, z nichž každé obsahuje typické i jedinečné živočichy, rostliny a samozřejmě nové výzvy,“ pokračuje tisková zpráva.

Své hexanové dioráma budete rozšiřovat nejen horizontálně, ale také vertikálně, když na sebe naskládáte přírodní vrstvy. Vedle hlavních režimů Harmony (co nejvyšší skóre) a Puzzle (se zaměřením na logiku) nabídne hra kreativní režim. Ten umožní budovat svůj svět bez jakýchkoli omezení. Ve všech případech budete moci díky fotografického módu zachytit všechny vaše výtvory, včetně přírodních divů světa. Těmi mohou být zasněžené vrcholky Alp, romantická levandulová pole nebo majestátní sekvojové lesy.

Preserve vyjde v létě letošního roku na Steamu.