Po našich včerejších dojmech z hraní prvních dvou kapitol akční adventury Ghostwire: Tokyo přichází japonské studio Tango Gameworks s dalšími informacemi. Dozvíte se o herní době, možném dodatečném rozšíření i grafických režimech u konzole PlayStation 5.

HERNÍ DOBA

Kdo se bojí, že Ghostwire: Tokyo proběhne za několik hodin, tak toho uklidníme. Nový projekt pod vedením Šindžiho Mikamiho, otce série Resident Evil, zabere přibližně 15 hodin po dějové stránce. Vedlejší úkoly prodlouží dobrodružství. Pokud budete chtít objevit všechna nepovinná tajemství, může se herní doba natáhnout na 30 až 40 hodin.

Vývojáři o Ghostwire: Tokyo nemluví jako o akční adventuře s otevřeným světem. Přesto jste ale k prozkoumání města a plnění vedlejších úkolů vybízeny. Nejde ale o klasický sandbox, kde byste byli zaplaveni nejrůznějšími ikonkami. Dle tvůrců se nejedná ani o survival.

JAK JE TO S DLC?

Během rozhovoru s magazínem Wccftech odpovídal producent Masato Kimura na otázku ohledně dodatečného rozšíření. Kimura uvedl, že zatím o ničem konkrétní neuvažují. Je si ale téměř jistý, že až si vývojáři odpočinou, tak budou „přemýšlet o něčem skvělém“, co by mohli do DLC zahrnout. Záleží to také na tom, zda bude hra úspěšná z pohledu prodejů.

ŠEST GRAFICKÝCH REŽIMŮ NA PS5

Na PlayStationu 5 si budete moci vybrat ze šesti grafických režimů. Quality Mode přináší hraní v rozlišení 4K s ray tracingem, má ale také alternativní verzi s vyšší frekvencí, která má hru rozběhnout při 40 až 50 snímcích za sekundu. Performance Mode (s ním jsem hrál já) nabízí 60 snímků za sekundu se sníženou grafickou kvalitou, zatímco u High Frame-Rate Performance Mode se dostanete ještě výše.

Při High Frame-Rate Performance Mode ale dochází k viditelnému trhání obrazovky. V Tango Gameworks tyto problémy přiznávají, tak snad bude situace s day one patchem lepší. Kromě toho vývojáři zahrnou varianty režimů Performance Mode a Quality Mode s povolenou vertikální synchronizací (V-sync). Ta by měla trhání obrazu eliminovat.

Srovnání grafických režimů na PS5

JINÉ TOKIO

Ve hře se dostanete do Tokia, které ovládly smrtící nadpřirozené síly vyvolané nebezpečným okultistou. 99 procent obyvatel města během okamžiku zmizelo. Vy se musíte spojit s mocnou přízračnou entitou a vydat se s ní na cestu pomsty. Během té ovládnete mocný arzenál schopností, které vám pomohou odhalit temnou pravdu o zmizení a postavit se neznámému v Tokiu.

V boji proti nadpřirozené hrozbě využijete kombinaci rozšiřitelných živelních schopností a dovedností lovců duchů. Vystoupejte za pomoci svých nadpozemských schopností až k vrcholkům tokijských mrakodrapů, odkud můžete objevovat nové mise nebo se dokonce vrhnout na své nepřátele. V Tokiu nebudou chybět ani ikonické pamětihodnosti v podobě šibujské křižovatky nebo tokijské věže, které okamžikem zmizení obyvatelstva zamrzly v čase.

Ghostwire: Tokyo vychází 25. 3. 2022 na PC a PlayStation 5. S Deluxe Edition na PS5 se do hry dostanete o 72 hodin dříve.