Ptáte se, o čem je hra Dark Alliance zasazena do světa Dungeons & Dragons? Tak to jste tady správně. Odpovědi přináší téměř pětiminutový gameplay trailer. Ten vysvětluje základy hratelnosti.

Dark Alliance je kooperativní akční RPG. Děj hry se odehrává v zemi Icewind Dale, kde na vás čekají ledoví obři a mstiví draci. Armáda zla roste a čtyři hrdinové musejí odrazit nápor nestvůr a ubránit se temnotě. Na vás je, abyste si vybrali hrdinu a porazili legendární příšery a nezastavitelné bosse s cílem získat mocné vybavení, odemknout nové schopnosti a čelit větším a větším výzvám. Každý hrdina má zcela odlišné sady dovedností.

Současně došlo k odhalení dodatečného obsahu, který se do hry postupně dostane. První balíček je naplánován na letošní léto, bude zdarma a obsáhne nové úrovně. Společně s ním dorazí gaučová kooperace, jež byla slíbena už na konci května.

Další bezplatná aktualizace s novými úrovněmi a několika výzvami je naplánována na podzim 2021. Po ní bude následovat placené rozšíření Echoes of the Blood War s novým příběhem, novými levely a novou hratelnou postavou zaměřenou na magii.

Dark Alliance vyjde 22. 6. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Na konzolích nové generace můžete počítat s vyšším rozlišením a plynulejší hratelností. V den vydání bude hra dostupná také v předplatném Xbox Game Pass.

Přečtěte si také: Strategii Pioneers of Pagonia obohatila kooperace pro čtyři hráče