Nové vydání Red Dead Redemption pro PlayStation 4 a Nintendo Switch se bude ve fyzické edici prodávat také u nás. Česká distributorská společnost Cenega Czech potvrdila, že k vydání dojde 13. 10. letošního roku. Digitálně hra vyjde už dnes 17. 8.

Pokud budete hrát na Nintendu Switch, tak si připravte 11,5 GB. To je podobná velikost jako u jiných titulů, například The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom vyžaduje 15 GB.

„Zažijte epické westernové dobrodružství Red Dead Redemption a jeho přelomový zombie-hororového společníka Undead Nightmare, protože obě hry přicházejí na Nintendo Switch a PlayStation 4 vůbec poprvé v jednom balení. V nové konverzi od Double Eleven Studios se ve verzích pro Switch a PS4 opět spojí tyto klasické herní zážitky, aby si je mohli vychutnat noví hráči i původní fanoušci na moderních konzolích, včetně zpětné kompatibility s PlayStation 5,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Undead Nightmare je příběhové rozšíření, ve kterém hlavní hrdina John Marston bojuje o přežití proti zombie hordě a hledá lék ve strašidelné, nadpřirozené variaci na westernový žánr. 

Double Eleven Studios je britská firma, která pracovala na konzolových verzích RimWorld a Rust, stejně tak pomáhala Mojangu s Minecraft Legends a podílela se na Crackdown 3.

„Red Dead Redemption, jedna z nejoceňovanějších her všech dob s více než 170 oceněními v kategorii Hra roku, vypráví příběh bývalého psance Johna Marstona, který se vydává napříč rozlehlými oblastmi amerického Západu a Mexika, aby vypátral poslední zbývající členy nechvalně proslulého gangu Van der Linde ve snaze zachránit svou rodinu. Prožijte znovu nebo poprvé události bezprostředně následující po epickém příběhu o cti a věrnosti v trháku Red Dead Redemption 2 z roku 2018, kdy Marston pátrá po svých bývalých přátelích a psancích Billu Williamsonovi, Javieru Escuellovi a bývalém vůdci gangu Dutchovi van der Lindovi, zatímco éra kovbojů se chýlí ke konci,“ rekapituluje příběh tisková zpráva.

Hráči z portu Red Dead Redemption pro PS4 a Switch ale moc nadšeni nejsou a raději by si přáli remaster/remake dostupný také pro počítače, pro něž hra vůbec nevyšla. Navíc jim vadí vysoká cena (50 dolarů/eur, u nás 1250 Kč). Tu nedávno bránil šéf Take-Two.