Čtvrtá sezóna bezplatné střílečky Overwatch 2 bude ve znamení nového podpůrného hrdiny. Lifeweaver je nový healer, jenž podle gameplay traileru bude užitečný v bitvách. Tedy za předpokladu, že vám nebude vadit jeho styl a sexualita: je to pansexuál.

Lifeweaver pochází z Thajska, jmenuje se Niran Pruksamanee a půjde o 37. hratelného hrdinu Overwatch 2. Je to podpůrná postava na rostlinné bázi, která dokáže efektivně chránit své kolegy ve zbraní. Dokáže je nejen léčit, ale také je přitahovat k sobě z nebezpečí a ochránit je v bublinkovém štítu.

Jeho ultimátní schopností je Tree of Life; vykouzlí obří strom, jenž léčí spojence v jeho blízkosti. Vypadá to, že strom lze použít i jako jakousi bariéru v palebné linii. Po smrti Lifeweaver zase zanechá léčivý předmět.

Hlavní designér hrdinů Alec Dawson v rozhovoru pro PCGamesN řekl jednu zajímavost. Lifeweaver měl být navržen tak, aby byl přístupný i hráčům s odlišným smyslem pro hru, který nemusí nutně zahrnovat střelbu.

Lifeweaver se do hry dostane se startem čtvrté sezóny, stane se tak 11. 4. letošního roku. Na testovacích serverech ho ale už hráči zkoušejí. Díky tomu byl odhalen jeden dialog. Ten naznačuje, že Baptiste je také gay.

  • Lifeweaver: „Mám rezervaci v jedné fantastické restauraci, ale nejsem si moc jistý, koho pozvat.“
  • Baptiste: „Znám jednoho chlápka.“
  • Lifeweaver: „Není to náhodou švihák, bývalý žoldák z Karibiku?“
  • Baptiste: „Možná ano“

Baptiste je součástí Overwatch od roku 2019 a dříve trochu flirtoval s některými ženskými postavami. Pokud se ukáže, že je gay, tak v Overwatch 2 budou celkem čtyři queer postavy: Lifeweaver, Soldier: 76, Tracer a Baptiste.

Overwatch 2 si můžete zahrát na PC, Nintendu Switch a posledních dvou generací konzolí PlayStation a Xbox.