CD Projekt RED v poslední době přivítal dvě osobnosti z Insomniac Games, které se podílely na PlayStation 5 exkluzivitě Marvel’s Wolverine.

Před několika měsíci se k týmu stojícímu za projektem Orion (pokračování Cyberpunku 2077) připojil Aaron Habibipour, který byl v Insomniac Games výtvarným ředitelem. Stejnou pozici zastával také u Marvel Spider-Man 2, Spider-Man: Miles Morales a Ratchet & Clank: Rift Apart.

Nyní se k němu přidala Mary Kenney. Ta pracovala v Insomniac Games pět let a podílela se na příbězích her Marvel’s Wolverine, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a Ratchet & Clank: Rift Apart. Teď zatoužila po nové výzvě a také se přidává k postupně rostoucímu bostonskému týmu, kde vzniká nový Cyberpunk za pomoci Unreal Enginu 5.

„Nemůžu se dočkat, až se o svém projektu rozpovídám, jsem nadšená, že se vracím k RPG hrám,“ dodala s tím, že bude zodpovědná za návrh příběhu, psaní dialogů a scén, vytváření postav a úkolů u projektu Orion.

S tím má bohaté zkušenosti nejen z Insomniac Games, kde byla zástupkyní narativního šéfa, nýbrž také z Telltale Games, kde rok a čtyři měsíce byla hlavní scenáristkou pro druhou epizodu The Walking Dead: The Final Season (2018) a podílela se na psaní epizod jedna až čtyři.

Odchody ve videoherním světe nejsou ničím překvapivým. Akční adventura Marvel’s Wolverine je už dlouho ve vývoji a měla by mít stanovený příběh i umělecký směr. Hra by měla vyjít v příštím roce. Vývoj tedy běží na plné obrátky. Ten běží také v případě nového Zaklínače v CD Projektu RED.

Připomeňme, že Cyberpunk 2077 vznikl v polském CD Projektu RED. Pro pokračování se společnost rozhodla založit nové studio v Bostonu a přilákat do něj talenty ze Spojených států amerických. Od toho si firma slibuje, že zachytí to nejhorší na Americe a zajistí autenticitu.