Novou střílečku Outriders trápí přetížené servery. Autoři Alana Wakea a Control možná chystají exkluzivitu pro PlayStation. Na gameplay z Far Cry 6 si ještě chvilku počkáme. Ninja Gaiden: Master Collection bez podpory klávesnice a myši.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pracuje finské studio Remedy Entertainment ve spolupráci se Sony na exkluzivitě pro PlayStation? Oficiálně víme, že tvůrci Alana Wakea a Control chystají celkem pět projektů. Zajímavé ale je, že Claire Bromley (globální externí producentka PlayStationu) sdílí odkazy na pracovní nabídky Remedy. To by nic nemuselo znamenat, ovšem známý insider Shpeshal Ed tuhle fámu podpořil a v dalším tweetu potvrdil exkluzivitu pro PlayStation. V minulosti Shpeshal Ed často vykecal zákulisní informace týkající se Xboxu, PlayStationu nebo PS Plus.

Přečtěte si také: Atomic Heart: Gameplay sestřih z ruského BioShocku

- Outriders trpí, servery jsou často hodiny a hodiny nedostupné z důvodu příliš velké zátěže. Společnosti People Can Fly a Square Enix na problému pracují a snaží se navýšit kapacity serverů. V blízké budoucnosti tým doufá, že bude sdílet konkrétnější podrobnosti o tom, co se stalo.

- Nintendo u Switche se systémovou aktualizací 12.0.0 opravilo problém se zálohováním uložených pozic.

- Na gameplay z Far Cry 6 si budeme muset počkat o něco déle, ale vývojáři mají připravit vzrušující obsah, o který se s námi chtějí podělit, vzkázal hlavní designér Ted Timmins jednomu nedočkavci na Twitteru. Dá se předpokládat, že Far Cry 6 uvidíme během letošního Ubisoft Forward.

- Outriders ve Velké Británii debutují na šestém místě a fyzická PS5 verze představuje zhruba polovinu všech prodejů. Na první místo se díky velikonočním slevám dostala FIFA 21, druhé je Animal Crossing: New Horizons a třetí Monster Hunter Rise. Pak tu máme Mario Kart 8: Deluxe, na sedmém Ring Fit Adventure, Super Mario 3D All-Stars, Assassin's Creed Valhalla a Minecraft pro Nintendo Switch.

- Předplatitelé PlayStation Plus si dnes svou digitální knihovničku budou moci obohatit o plošinovku Oddworld: Soulstorm (PS5), Days Gone (PS4) a Zombie Army 4: Dead War (PS4).

- Ninja Gaiden: Master Collection nebude na počítači podporovat klávesnici a myš. Hráči k hraní budou muset používat ovladače. Chybí také pokročilé nastavení grafiky a remasterovaná kolekce bude na PC fungovat maximálně v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Na 120 snímků se nedostanete. I když je dost možné, že šikulům z řad modderů se povede u her frekvenci snímků za sekundu odemknout. Kolekce vychází 10. 6. i na PS4, Xbox One a Switch.

- Sony dnes rozšíří svou službu PlayStation Now o hry Marvel’s Avengers, Borderlands 3 a The Long Dark. Bohužel, PS Now u nás stále není oficiálně dostupné.

- Nejprodávanější hry minulého týdne na Steamu. Bez velkého překvapení jim vévodí střílečka Outriders. Na druhém místě je kooperativní dobrodružství It Takes Two a třetí je The Binding of Isaac: Repentance. Vikinský survival hit Valheim se umístil na čtvrté příčce. Následuje Valve Inder VR Kit, Horizon Zero Dawn Complete Edition, Evil Genius 2: World Domination, The Elder Scrolls Online - Crown Packs, Counter-Strike: Global Offensive - Operation Broken Fang a Cyberpunk 2077.

- 660 tisíc dolarů dal sběratel za nerozbalenou hru Super Mario Bros. z roku 1985. Jedná se o nejstarší zapečetěnou kopii tohoto titulu. Zajímavé je, že prototyp konzole Nintendo PlayStation se vydražil za 360 tisíc dolarů. Předchozí rekord série Mario byl ve variantě hry Super Mario Bros. 3 s cenou 156 tisíc dolarů.