Herní společnosti poměrně běžně vydávají na sociálních sítích nejen vánoční, ale také novoroční přání. Tuto tradici už roky dodržuje i polské studio CD Projekt RED, které letos přišlo dokonce s dvojím přáním - jedno pochází ze světa Cyberpunku 2077, druhé ze Zaklínače 3. A právě zaklínačské přání roku požehnaného bohyní Melitelé z různých důvodů rozproudilo diskuze a dohady v řadách fanoušků.

Na první pohled přání nevypadá příliš podezřele. Ti, kteří Zaklínače 3 hráli, si jej dost možná hned spojí s úkolem Otázka života a smrti, v němž jsme s maskovaným Geraltem za doprovodu Triss Ranuncul navštívili ples na pozemcích rodu Vegelbudů. Při bližším pohledu ale obrázek může přece jen vyvolat pár otázek. Někteří fanoušci se pozastavili zejména nad zvláštní podobou vousů a neobvykle kvalitním zpracováním bílých vlasů.

Ve hře totiž Geraltova ikonická hříva takhle dobře nevypadá. Právě zpracování vlasů tak vede k možnosti, že tu můžeme mít vůbec první oficiální screenshot z očekávané next-gen verze Zaklínače 3, která byla nedávno odložena na druhé čtvrtletí roku 2022. Pokud je tomu ale skutečně tak, nabízí se otázka svérázné podoby vousů. Dosud se totiž nikde nehovořilo o tom, že by měla next-gen verze kromě předmětů inspirovaných raději nejmenovaným seriálem od Netflixu přidat do hry jakýkoliv nový obsah nebo změnit již existující obsah. Třeba ale tvůrci nakonec tu a tam přece jen něco rozšířili nebo upravili.

Samozřejmě je ale možné, že jde ve skutečnosti jen o nějaký ručně vytvořený render a ne o screenshot pořízený přímo ve hře. V každém případě ale mají fanoušci o čem diskutovat. I v případě přání spojeného s Cyberpunkem 2077 se pak nabízí možnost, že využívá screenshot z next-gen verze, která byla pro změnu odložena na první čtvrtletí tohoto roku. Jednak na něm ale nevidíme nic, co by působilo zvláštně nebo nepatřičně, jednak se počítá s tím, že i na next-gen konzolích bude nejspíš hra vypadat stejně jako na PC při vysokém grafickém nastavení, takže i kdyby opravdu šlo o screenshot z očekávané nativní verze pro PS5 a Xbox Series X|S, nejspíš bychom to stejně nepoznali, pokud by nám to tvůrci vysloveně neřekli nebo nenabídli nějaké srovnání se staršími konzolemi.