Studio SleepTeam oznámilo, že noví Bulánci v předběžném přístupu vyjdou v rámci akce Československý herní týden. Bulánci tak budou do světa vypuštěni 14. 11. letošního roku.

„Pro fanoušky, kteří nás podpořili na Startovači, se snažíme vyjednat přístup přibližně o 2 týdny dříve. Zajistit ale 7 tisíc klíčů není standardní požadavek, a tak vám nechceme nic dopředu slibovat. O tom, jak se situace vyvíjí, vás budeme dále informovat,“ uvádí autoři na Facebooku.

Vývojáři očekávají, že early access potrvá přibližně 10 měsíců. „Samozřejmě se mohou objevit určité neočekávané překážky, takže hra bude v předběžném přístupu nezbytně nutnou dobu,“ upozorňují.

Early access verze nabídne tři hratelná prostředí, ve kterých bude možné hrát klasický deathmatch nebo nově také hru týmů. Kniha historie obsahuje dvě animované kapitoly, doplňující příběhovou linii. „Nevylučujeme možnost drobných chyb, především v prvních měsících early accessu,“ dodávají.

Plná verze bude obsahovat příběhovou kampaň a doprovodná videa, nová prostředí, několik nových herních módů pro hru více hráčů, rozšířenou historii bulánčího národa, možnost přizpůsobení vzhledu svého bojovníka, editor map a mnoho dalšího.

Plná verze bude dostupná také na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch. Vznik hry podpořili fanoušci, vybralo se více než 7,3 milionu korun.

„Noví Bulánci nejsou jen stará klasika v novém povlečení, ale přináší i řadu novinek a vylepšení. Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své (až hra opustí předběžný přístup),“ dočteme se v tiskové zprávě.

- Bojujte buď individuálně nebo v týmech a zkuste nasbírat co nejvíce bodů za vyřazené protivníky.

- Zahrajte si notoricky známé levely i mnoho nových – každý level nabízí jiné prostředí a z toho vyplývající rozdílné herní mechaniky, které vás nutí neustále přizpůsobovat svoji bojovou taktiku.

- Nadělejte paseku na bojišti se sedmi smrtícími zbraněmi ve čtyřech různých módech: deathmatch, dobývání, Capture the Flag a kampaň (po opuštění předběžného přístupu).

- Zažijte s rodinou či přáteli ty pravé polštářové bitvy v bezpečí svého gauče, až s osmi hráči na jednom stroji (až čtyři hráči mohou hrát na jedné klávesnici) a s možností hrát přes síť nebo s počítačem ovládanými polštáři.

- Donuťte ostatní polštáře k brzkému spánku ve speciálním Battle Royale módu, kde může bojovat až 32 hráčů.

- Rozstřílejte bulánky pod rouškou tmy, v horkém letním dnu nebo když je vaše peří promoklé deštěm.

První záběry z hraní