Po řadě úniků, náznaků a teaserů to konečně máme černé na bílém. Nové Call of Duty ponese podtitul Black Ops: Cold War, vývoj má na starost studio Treyarch ve spolupráci s týmem z Raven Software.

Na první podrobnosti o Call of Duty Black Ops: Cold War si musíme ještě počkat. Dnes se ale můžete podívat na první oficiální teaser trailer. Ten tvoří noviny a historické záběry, které s největší pravděpodobností naznačují zasazení samotné hry. Jisté je, že se nový díl bude odehrávat za dob studené války. Ve videu se mluví o muži s kódovým označením Perseus, jenž pronikl hluboko do některých z tajných amerických obranných institucí, aby poskytl výhodu Sovětskému svazu v globálním závodu zbrojení.

Video se soustředí na skutečné televizní rozhovory s deflátorem KGB Jurijem Bezmenovem, jenž popisuje pomalé a pečlivé způsoby, kterými Sovětský svaz pracoval na podkopání Spojených států. Bývalý sovětský novinář Bezmenov se po odvysílání rozhovoru stal prominentním antikomunistickým autorem a řečníkem na západě. Při rozhovoru vysvětluje, že Sovětský svaz měl pečlivý desetiletý plán na infiltraci a destabilizaci Ameriky.

Tento plán zahrnoval čtyři fáze: demoralizace, destabilizace, krize a normalizace. Teaser varuje, že ti, kteří neznají svou historii, jsou odsouzeni k tomu ji zopakovat.

Vidíme také záblesky vietnamské války, protesty proti občanským právům, schůzky vlády a projevy Ronalda Reagana, tehdejšího prezidenta Spojených států amerických.

Teaser trailer končí oznámením, že plnohodnotného odhalení Call of Duty Black Ops: Cold War se dočkáme 26. 8. 2020. Těšíte se? Předpokládáme, že hra vyjde na podzim letošního roku pro počítače a konzole současné i nové generace.

Hra by měla mít příběhovou singleplayerovou kampaň i multiplayer.