V poslední době internetem kolovaly spekulace o možnosti vynechat Call of Duty z Game Passu. Objevovaly se také neoficiální informace o možnosti dalšího tarifu předplatného, stejně tak o zdražení Xbox Game Pass Ultimate.

Zdroje obeznámené se situaci prozradily deníku The Wall Street Journal, že padlo rozhodnutí. V Microsoft jsou pevně rozhodnuti zařadit letošní Call of Duty v den vydání do Game Passu. Titul dosud nebyl oznámen.

Tímto krokem Microsoft otřese s videoherním průmyslem. Přece jen, Call of Duty je každý rok jednou z nejprodávanějších her roku. Za dlouhou dobu ho dokázalo překonat jen Grand Theft Auto V a Hogwarts Legacy. Nový díl si však bude moci každý v rámci předplatného užívat bez jeho koupě. To by mohlo do služby přilákat další uživatele, kteří hrají na počítačích a konzolích Xbox Series X/S.

Na další informace si musíme počkat. Ve stručné zprávě deníku The Wall Street Journal se nepíše nic o zdražení, případně přidání nového tarifu. Stejně tak nevíme, kdy do Game Passu dorazí další hry od Activisionu Blizzard. Zatím jsme se dočkali jen Diabla 4.

Detailní představení letošního Call of Duty proběhne ve speciálním streamu 9. 6. po Xbox Games Showcase. Podle všeho půjde o Black Ops Gulf War zasazené do války v Perském zálivu. Údajně vyjde 25. 10. 2024 na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. Potvrzení ale může přijít dříve, naznačují to nálezy dataminerů ve Warzone a Modern Warfare 3.