Známá a oblíbená značka Transformers se ve videoherním světě v posledních letech tolik neprosadila. Společnost Outright Games, která stojí za převážně dětskými hrami v čele s Jumanji: Wild Adventures, PAW Patrol World a Peppa Pig: World Adventures, oznámila Transformers: Galactic Trials. Jde o závodní adventuru s rogue-lite prvky.

Tady si zahrajete za ikonické hrdiny Autobotů a padouchy Decepticonů. Chybět nebude Bumblebee, Megatron, Elita-1 a Optimus Prime. Hra nabídne režim pro jednoho hráče a lokální multiplayer pro dva hráče v módu Arcade.

„Poté, co zlý NEMESIS PRIME ukradne relikvie Prime, musí se AUTOBOTI a DECEPTICONI vydat na strhující dobrodružství, aby tyto artefakty získali zpět a ovládli neuvěřitelné schopnosti, které jim propůjčují,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Relikvie budete sbírat na bitevních okruzích, přičemž závody jsou arkádové s dynamickým bojem, kdy se z vozidla měníte v „bojový stroj“. Vývoj má na starost studio 3DClouds, které loni vytvořilo PAW Patrol World a Gigantosaurus: Dino Kart.

Transformers: Galactic Trials vyjde 11. 10. 2024 na PC, poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox a Nintendo Switch.