Když někdo prohlásí, že jde lovit pokémony, pravděpodobně má na mysli chytání za pomoci pokéballů v mobilní hře Pokémon GO nebo některém z početných pokémonských titulů pro konzole od Nintenda. To ovšem neplatí pro člověka, jenž si na Redditu říká Dragon_GameDev2. Ten loví pokémony za pomoci lovecké pušky, brokovnice a dalších střelných zbraní. 

Vytvořil totiž (samozřejmě neoficiální) pokémonskou hru, kde se slogan „Gotta Catch 'Em All“ (chyťte je všechny) vystřídal „Gotta Kill 'Em All“ (zabijte je všechny). Jmenuje se Pokemon x FPS a je to střílečka zasazená do otevřeného světa. I když ji autor popisuje jako lovecký simulátor, ve skutečnosti jde spíše o bezduchou akci.

„Letos si dávám pauzu od hlavních projektů a místo toho pracuji na nové YouTube sérii, v rámci které vytvářím různé projekty během 30 dní. Tohle je můj první,“ vysvětlil autor a dodal, že veškerý kód je originální, ale modely a animace pocházejí ze hry Pokémon Sun & Moon.

A to bude zřejmě hlavní důvod, proč Nintendo, respektive The Pokémon Company tak usilovně pracují na mazání videí pokémonské FPS z internetu. Ukázky, ve kterých to brutálním způsobem schytá třeba Pikachu nebo Hitmonchan, byly odstraněny jak z YouTube, tak i z Twitteru. Poslední baštou, která ještě odolává právníkům Nintenda, je Reddit. Je ale jen otázkou času, než gameplay videa zmizí i odtud. 

Nintendo je pověstné svým nekompromisním přístupem k nadšeneckým projektům, které staví na herních sériích firmy, takže nejsme překvapeni. V minulosti si právníci firmy vzali na paškál třeba full-HD verzi hry Super Mario Bros., 3D verzi první Zeldy nebo 2D demake hry The Legends of Zelda: Ocarina of Time. Legendární je spor s webem GameJolt, který vyústil v odstranění téměř 400 fanouškovských projektů údajně poškozujících copyright Nintenda. Známé jsou také spory se streamery a youtubery. Nintendo v minulosti často claimovalo Let’s Play videa nebo dokonce zakazovalo streamování svých her.