Nemesis systém je pro závodní sérii GRID stále novinkou. Tato mechanika se totiž poprvé objevila v restartu prvního dílu z roku 2019. Teď se tento systém vrací a těšit se na něj můžete v nejnovějším díle GRID Legends, který byl představen během letošního EA Play Live. Dle Codemasters se Nemesis systém dočká změn. Jakých, je zatím obestřeno rouškou tajemství.

„Nemesis systém se vrací do GRID Legends a vylepšili jsme ho tak, aby byl vytrvalejší a offline,“ řekl Chris Smith magazínu GameSpot. „Budeme o něm mluvit více, až začneme hlouběji hovořit o online zážitku.“

Přečtěte si také: GRID Legends sází na příběh outsidera, známé okruhy i městské tratě

Pokud nevíte, tak Nemesis je sytém, který dost dokáže okořenit jednotlivé závody. V případě, že se budete k některému z jezdců chovat agresivněji, narazíte do něj či ho vystrčíte z trati, bude po zbytek závodu označen jako vaše Nemesis. Kolegové z vaší stáje, kteří byli označeni jako Nemesis, nemusí vyslyšet vaše prosby o pomoc, zatímco ostatní jezdci se vás mohou pokusit vytlačit v zákeřných zatáčkách.

GRID Legends se po třech letech vrátí na naše obrazovky a přinese závodní zážitek, který jste v této sérii dosud nezažili. Těšit se totiž můžete na Příběhový režim. V něm se stanete outsiderem, který se pokusí dostat na vrchol. Své síly budete moci změřit na více než 130 tratích rozmístěných po celém světě, zatímco usednete za volant jednoho z více než 100 vozidel.

Přečtěte si také: EA Play Live: Návrat Dead Space i nový zážitek v Battlefieldu 2042

Do hry se také vrací driftování, což jistě potěší dlouholeté fanoušky této závodní série. Mimo to GRID Legends představí dva herní režimy, které se v sérii objeví zcela poprvé. Jedním z nich je Elimination, což je herní režim, který můžete znát z řady jiných závodních her. Princip je velmi jednoduchý. Rozjede se klasický závod, až na to, že za nějaký čas je vždy vyřazeno několik posledních jezdců. Druhým herním režimem je Boost, který si užijete s vozy poháněnými elektřinou, jež mají možnost využívat zrychlení. Tento herní režim bude mít dvě varianty, o nichž zatím nic nevíme.

GRID Legends vyjde někdy v průběhu roku 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.