Naughty Dog po 25 letech opouští Evan Wells. Spoluprezident známého amerického studia odejde do důchodu na konci letošního roku a vedení nad jedním z nejznámějších týmů PlayStationu převezme Neil Druckmann. Wells si je jist, že studio předává do těch nejlepších rukou.

Evan Wells nastoupil do Naughty Dog v roce 1998 a pracoval mimo jiné na hrách Crash Team Racing a Jak and Daxter. Spoluprezidentem se stal v roce 2004 po odchodů zakladatelů Jasona Rubina a Andyho Gavina. Druckmann se k němu jako spoluprezident připojil v roce 2020. Druckmann je také šéfem kreativního oddělení. Tuto funkci hodlá zastávat i nadále.

„O tomto kroku jsem s vedením Naughty Dog diskutoval více než rok a s Neilem ještě déle. Toto rozhodnutí s sebou přináší ohromující a rozporuplné emoce, ale uvědomil jsem si, že jsem se svým působením ve studiu a vším, čeho jsme společně za posledních 25 let dosáhli, spokojený. Nemohl bych si být jistější Neilovou schopností vést studio. Nastal ten správný čas dát jemu a ostatním vedoucím členům příležitost nasměrovat tým k úspěšné budoucnosti,“ napsal Wells.

Podle Druckmanna chtěl Wells odejít už dříve, ale zůstal v Naughty Dog, aby společně vytvořili novou strukturu týmu. Ta se začala budovat před několika lety kvůli kritice za údajné zneužívání pracovních sil a odpor k odborům. Dnes studio zodpovědné za The Last of Us zaměstnává více než 400 lidí.

„Nepochybuji o tom, že Naughty Dog dosáhne nových výšin a bude i nadále zvyšovat laťku videoherního průmyslu,“ dodal Wells.

S odchodem Wellse dojde k dalším změnám. Erick Pangilinan a Jeremy Yates se připojí k vedoucímu týmu studia jako vedoucí jednotlivých uměleckých oddělení, Anthony Newman se stane vedoucím produkce a designu, Alison Mori bude povýšena na manažerku studia a vedoucí provozu a Christian Gyrling bude šéfem technologií.

Poslední hrou Naughty Dog bylo The Last of Us Part 1, remake prvního postapokalyptického dobrodružství Joela a Ellie pro PlayStation 5 a PC. Nyní v Naughty Dog chystají novou singleplayerovou hru (pravděpodobně The Last of Us Part 3) a trápí se s multiplayerem v rámci samostatného titulu ze světa The Last of Us. Spekuluje se rovněž o úplně nové značce.