Fanoušci Need for Speed si musejí na další díl arkádové závodní série počkat. Studio Criterion Games pomáhá týmu DICE s vývojem letošního Battlefieldu 2042. Z toho důvodu byl vývoj dalšího NFS odsunut na vedlejší kolej.

Electronic Arts plánuje novou hru ze série Need for Speed uvést na trh ve fiskálním roce 2023. Ten začíná v březnu příštího roku. Criterion Games tak mají dost času. Navíc díky akvizici britského studia Codemasters se Slightly Mad Studios line-up nadcházejících her od EA nebude o závodní hry ochuzen. Zítra vychází F1 2021 a EA slibuje několik dalších her od Codemasters, které mají přinést vynikající závodní zážitky“.

„Criterion je jedno z nejlepších studií závodních her. Jejich dosavadní práce na další hře Need for Speed je skutečně inspirativní a vdechne nový život jedné z našich dlouholetých značek. Dáváme společnosti Criterion čas na to, aby plně využila potenciál hry a vydala ji ve fiskálním roce 2023,“ napsala Laura Miele, šéfka studií pod Electronic Arts.

Přečtěte si také: Battlefield 2042: Rozdíly mezi novou a starou generací konzolí

Jak vidno, EA se v letošním roce upíná k Battlefieldu 2042. Ten vyjde 22. 10. 2021 a bude zaměřen čistě na multiplayerové bitvy - chybět bude singleplayerová příběhová kampaň a zatím i battle royale. Místo nich online bitvy nabídnou nevyzpytatelné počasí s tornády.

Předpokládá se, že vývoj NFS začíná pomalu nabírat obrátky, protože vývoj Battlefieldu 2042 bude brzy dokončen.

Criterion Games jsou podepsáni za Burnout Paradise, NFS: Rivals a remaky NFS: Most Wanted a NFS: Hot Pursuit. Od té doby se toho ale v Criterionu mnoho změnilo a spousta vývojářů ze studia odešla.

Tohle jsme před rokem viděli z NFS

V NOVÉM NEED FOR SPEED MOHOU BÝT MOTORKY A CIVILISTÉ

O novém Need for Speed toho oficiálně moc nevíme. Herec a tanečních Alex Nua se před necelým rokem na Instagramu pochlubil fotkou a informacemi, že se podílí na novém NFS - konkrétně má na starost snímání pohybů mužských postav pro scény s řidiči, motorkáři a civilisty. Jako bonus si mohl také zatančit.

Criterion Games o budoucím NFS oficiálně řekli to, že chtějí přinést novou generaci Need for Speed s novou fyzikou a lepším grafickým zpracováním. Hra by měla cílit na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.