Britské studio Criterion Games se za poslední roky hodně změnilo. Mnoho vývojářů a hlavních představitelů odešlo. Přesto pozůstatky týmu, který vytvořil skvělé arkádové závody Burnout Paradise, poté reinkarnace NFS: Hot Pursuit a NFS: Most Wanted a spolupracoval na NFS: Rivals, dostal na starost značku Need for Speed.

Criterion Games mají za úkol navrátit kdysi slavné sérii lesk a přivést ji do next-gen éry. O jejich výsledcích se budeme moci přesvědčit v příštím roce. Při čekání na první detaily se na internetu objevují první střípky. Ty přinášejí jedno větší překvapení.

V nových Need for Speed se mají objevit motorky. Vypovídá o tom fotka Axela Nua. Herec a tanečník se na Instagramu pochlubil, že spolupracuje s EA na novém díle NFS, konkrétně má na starost snímání pohybů mužských postav pro scény s řidiči, motorkáři a civilisty. Jako bonus si mohl také zatančit.

Vypadá to, že Criterion Games plánují Need for Speed posunout a zahrnout do hry také jednostopé stroje. Zatím ale není jisté, že je budeme moci řídit. Očekávat můžeme vítězné tanečky od avatarů.

Připomeňme, že o změnách u NFS informovala EA začátkem tohoto roku. 12. 2. 2020 jsme se dozvěděli o Criterion Games, kteří se v létě během EA Play Live pochlubili krátkým teaserem. Při něm nám byla slíbena nová fyzika i lepší grafické zpracování. O pár měsíců později se na internetu objevila nahrávka z údajné rané vývojové verze nových Need for Speed.

Nadále se mluví o dalším remasteru Need for Speed: Hot Pursuit. Už několik obchodů ho mělo v předobjednávce. Zdá se, že EA chtějí čekání na nové NFS fanouškům zpříjemnit a vydat next-gen verzi dílu, kde pouliční závodníci bojují nejen proti sobě, ale také proti policejním jednotkám. Podle Amazonu má NFS: Hot Pursuit vyjít 13. 11. 2020, což by se shodovalo s příchodem nové generace konzolí od Sony a Microsoftu na trh.