Je tomu zhruba půl týdne, co jsme vás informovali o několika únicích ohledně série Resident Evil. V článku jsme především psali, že se na příští rok chystá nový díl, který má být velmi odlišný, ale nemá být Resident Evil 8. To se nakonec změnilo, jak nově informuje AestheticGamer - tedy ten samý člověk, který odhalil minulé informace.

Ten v sérii tweetů níže mluví o tom, že nadcházející Resident Evil 8, který má vyjít příští rok, byl původně Resident Evil: Revelations 3 drtivou většinu svého vývoje.

„Skutečný” osmý díl ve vývoji skutečně byl, respektive je, ale vyjít má až za několik let a Capcom nechce mít mezi osmým a sedmým dílem tak velkou mezeru. Koneckonců, sedmý díl vyšel už na začátku roku 2017. Proto se Revelations 3 změnilo na přímé pokračování, zejména díky tomu, že interní testy byly velmi pozitivní a testeři si myslí, že jde o výbornou hru.

Údajně byly ohlasy natolik pozitivní, že hra dostala rok vývoje navíc, aby se konvertovala na osmý díl. Velkých změn doznal především příběh a postavy. K oznámení by mělo dojít v následujících měsících a půjde o hru z pohledu první osoby. Přičemž důvod, proč je možné, že hra bude lehce nenáviděná veterány série, jak jsme psali minule, je trochu jiná atmosféra a zaměření. Údajně se bude hra velmi vážně zabývat halucinacemi, okultismem, šílenstvím a nemožnosti věřit ostatním.

Zároveň dodává, že tehdejší úniky o horském regionu a vlkodlacích byly skutečné, ale už jsou zastaralé.

Všechno tohle by částečně korespondovalo s jinou - nyní již smazanou - sérií tweetů od leakera Evil VR, který se na začátku minulého roku podělil, že se RE8 bude točit kolem halucinací, matení hráče a probíhaly interní debaty, zda má jít o spin-off nebo přímé pokračování. Kromě toho také zmínil, že si má hra vypůjčit některé koncepty z tzv. Resident Evil 3.5, zejména pak například Hook Mana.

Uvidíme, co z toho nakonec vznikne. K oznámení mělo původně dojít na letošní E3, ze kterého samozřejmě kvůli jejímu zrušení nic nebude, takže kdy a jak k oznámení dojde, to se ještě uvidí. Podle všeho má ale hra vyjít na současnou i příští generaci konzolí. Do té doby ale můžeme polemizovat nad tím, jak bude nový Resident Evil vlastně vypadat.