Vývojáři ze studia Dambuster se rozhodli hráče Dead Islandu 2 vrátit do hry. Na podzim chystají velkou aktualizaci, která obohatí zombie režimu o požadovanou možnost New Game+ a zbrusu nový mód.

Původně nebyla New Game+ v plánu, avšak fanoušci změnili plány tvůrců. V nové hře na vás čeká výrazně vyšší obtížnost, noví nepřátelé a další sloty pro dovednosti. Díky tomuhle všemu mají být zombíci zuřivější než kdykoli předtím.

Druhým lákadlem je kooperativní režim Neighborhood Watch Horde. V něm se až tři hráči stanou přeživšími vysokoškoláky a musejí ubránit svůj bratrský dům Bobcats ve Venice (Los Angeles) před neustálými vlnami zombíků.

Hráči společně čelí výzvě odrážet stále se zvětšující roje zombíků a musí být takticky prozíraví i rychle reagovat. Při bránění budou řešit úkoly, nastražovat pasti a získávat stále silnější vybavení a dovednosti. Cílem je přežít pět dnů.

Nový kooperativní zážitek má nabídnout šílené skiny, nové prostředí, nové zbraně a nové herní mechanismy. Podrobnosti budou odhaleny v následujících týdnech. Bezplatná aktualizace vyjde 22. října/októbra.

Dead Island 2 dorazil v dubnu/apríli loňského roku na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Hra obsahuje české titulky a do zombie apokalypsy se ponořilo 7 milionů hráčů. Obdržela několik aktualizací a dva příběhové přídavky: Haus a SoLA.