Co můžeme očekávat od Naughty Dog v dalších letech? Bude to další The Last of Us? Návrat k Uncharted? Nebo nová značka? O tom promluvil spolupředseda známého amerického studia.

Naughty Dog vytvořili za svou historii nejeden klenot pro PlayStation. Není tak divu, že širokou veřejnost zajímá, na čem v současné době tvůrci pracují. Podle Evana Wellse máme očekávat nejen pokračování jejich známých sérií, ale také nové značky.

„Myslím, že jednoduchá odpověď je obojí,“ odpověděl Wells v rozhovoru pro Game Informer. „Myslím, že vývoj nové značky je vzrušující, ale stále máme spoustu lásky k Uncharted a The Last of Us. Myslím, že v budoucnu od nás uvidíte oba druhy projektů,“ dodal.

Zejména v případě Uncharted je to zajímavá zpráva. Vypadá to, že Naughty Dog si chtějí ponechat kontrolu nad osudem Uncharted a možná v budoucnu dojde na další honbu za pokladem.

Situace ohledně The Last of Us nepřekvapí. Už dříve bylo potvrzeno načrtnutí scénáře pro třetí díl. Je tak pouze otázkou času, kdy vznikne.

Z odpovědí Wellse nelze dělat unáhlené závěry. Jedno je ale dnes jisté. Naughty Dog pracují na samostatné hře pro více hráčů. Připravuje ji poměrně malý tým od dob The Last of Us: Part 2. Od vydání cesty Ellie za pomstou však uplynul už rok a za tu dobu se mohlo hodně změnit. Mezitím studio nadále hledá nové zaměstnance, kteří se budou podílet na vzniku tohoto samostatného multiplayerového projektu.

O něm víme, že by mělo jít o ambiciózní filmový zážitek. Stylem by měl být tedy blízko předchozí tvorbě Naughty Dog. Dříve se zmiňoval samostatný multiplayer pro The Last of Us: Part 2. Tak uvidíme, co to bude.

V březnu tohoto roku jsme se dozvěděli, že Naughty Dog mají v plánu několik skvělých projektů.