Po představení asijské mapy Hutan Pantai je čas, aby vývojáři Farming Simulatoru 25 detailně ukázali pěstování rýže. Tahle nová plodina je rozdělena na dvě odrůdy: rýže a dlouhozrnná rýže. Každá má individuální požadavky na hospodaření s vodou a vybavením pro výsadbu/setí a sklizeň.

Obě varianty rýže se pěstují na speciálních polích, která jsou prohloubená k zadržování vody. Rýžové sazenice můžete vypěstovat ve sklenicích, nebo koupit u prodejce. K výsadbě a sklizni rýže budete potřebovat traktor, kultivátor, specializovaný sázecí stroj na rýži a také sklízecí mlátičku a přívěs. Ve skladu by mělo být také nějaké vápno – ale až na konec celého procesu, před druhým sázením.

Jakmile máte vše připraveno, aktivujete čerpadla a zaplavíte pole. Poté můžete začít se sázením rýžových sazenic. Pokud ale chcete pěstovat dlouhozrnnou rýži, tak v jejím případě k setí nepotřebujete žádnou vodu. Dlouhozrnná rýže se seje nasucho standardní sečkou. Stačí naplnit secí stroj semeny a začít vysévat jeden řádek za druhým, dokud není pokryto celé rýžoviště. A to je čas pustit do rýžoviště vodu. U obou druhů rýže je důležité denně kontrolovat čerpadla, aby udržovala správnou hladinu vody, jinak přijde o sazenice a skončíte ve ztrátě.

Jak můžete vidět v galerii, jakmile rýže a dlouhozrnná rýže vyroste, spotřebuje veškerou vodu a vy se můžete zaměřit na sklizeň. V případě rýže potřebujete speciální kombajn. U dlouhozrnné rýže vám stačí běžná sklízecí mlátička.

Farming Simulator 25 vyjde 12. listopadu/novembra letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S s českými titulky.