Už je to čtrnáct dní, co se k nám dostala smutná zpráva o tom, že Casey Hudson opouští studio BioWare. Hudson v BioWare zastával pozici generálního ředitele a známý je především jakožto kreativní ředitel původní Mass Effect trilogie. Když to vypadalo, že se spolu se svými spolupracovníky pustí do práce na novém díle série, který byl oznámen na pátečních The Game Awards 2020, avšak o jeho vzniku se už nějakou dobu spekulovalo, Hudson BioWare již podruhé opustil.

Není třeba propadat panice, i přes odchod Hudsona se do práce na projektu pustila skupinka veteránů, která se podílela na tvorbě původní trilogie. Některé z nich na svém twitterovém účtu představil ředitel celého projektu Mike Gamble. Je tu například Dusty Everman, který se stal hlavním příběhovým designérem. Gamble ho popisuje jako „jednoho z klíčových lidí, kteří přivedli původní Normandy k životu.“

Společně s Evermanem přichází Parrish Levy, jenž se z pozice filmového ředitele posunul do role kreativního ředitele. Teď ale přichází opravdový veterán, jelikož na novém Mass Effectu pracuje i Brenon Holmes, který dělá pro BioWare už 20 let. V tuhle chvíli se podílí dokonce na tvorbě Mass Effect: Legendary Edition a u nového dílu zaujmeme pozici producenta.

Brenon dělal na prvních třech Mass Effect hrách a přivedl k životu základní mechaniky a gameplay jako takový pro celé Mass Effect universum. Jako posledního zmínil Gamble ve svém příspěvku Dereka Watsona, který se chopí výtvarné stránky hry. Přece jen výtvarného ředitele dělal už u jiných Mass Effect her a u Anthemu.

To je zatím vše, co k novému Mass Effect víme. Hra je teprve v prvních fázích vývoje. Na první informace si budete muset ještě počkat. Aspoň budete mít čas si znovu projít původní trilogii, jelikož začátkem příštího roku dorazí Mass Effect: Legendary Edition, ve které najdeme první tři díly v hezčím kabátku.