Před měsícem studio BioWare v rámci N7 Day oznámilo remasterovanou trilogii dobrodružství Mass Effect a k tomu potvrdilo vývoj úplně nového dílu. Později jsme se mohli podívat na první koncepty. Dnes u příležitosti The Game Awards 2020 byla zveřejněna upoutávka, která ukazuje pěknou grafiku a nutí nás snít o vzdálených galaxiích.

Fanoušci si všimnou, že teaser odkazuje na události z trilogie věnované Shepardovi. Vidíme Mléčnou dráhu, neštěstí po Reaperech a zničené portály, které spojovaly galaxie. Možná je ve videu i Liara.

BioWare neposkytlo detaily, jen dodalo, že vývoj je na začátku, takže nemůžeme čekat, že by nový Mass Effect vyšel v roce 2021. Možná se ale příští rok dočkáme prvních podrobností. Otázek je více, ale nejvíce nás bude zřejmě zajímat, zda jde o pokračování trilogie, jiné dobrodružství nebo snad tvůrci navážou na horší Andromedu? Zatím to vypadá spíše na pokračování trilogie.

Casey Hudson před měsícem napsal: „Tým veteránů v BioWare pracuje na nové kapitole universa Mass Effectu. Jsme v počátečních fázích projektu, a ještě nemůžeme říct podrobnosti, ale těšíme se, až se s vámi podělíme o vizi toho, kam půjdeme dál.“ Od té doby se ale hodně změnilo, Hudson z BioWare odešel a rozloučil se s pozicí generálního manažera. Co se stalo, bohužel nevíme.

„Takové velké změny vždy přicházejí s určitou mírou smutku. Bude mi chybět možnost pracovat každý den s inspirativními vývojáři na největších a nejzajímavějších projektech, jaké si dokážu představit. Vím, že je vhodná doba na změnu, a to jak pro mě, tak pro BioWare,“ dodal Hudson s tím, že má mnoho energie, ale ještě neví, co bude dělat.

Taky vám přijde, že byl Hudson spíše vyhozen?

Přečtěte si také: Nové Dragon Age v zajímavém traileru