Další zemětřesení v BioWare. Se studiem se už podruhé loučí Casey Hudson. Společnost Electronic Arts oznámila, že Hudson opouští kanadský tým a s ním i Mark Darrah, výkonný producent nadcházejícího Dragon Age.

Casey Hudson byl generálním ředitelem BioWare. Poprvé opustil firmu v roce 2014 a o rok později začal pracovat pro Microsoft. Do BioWare se vrátil v roce 2017, kdy nahradil tehdejšího generálního ředitele Aaryna Flynna. Povinnosti Hudsona dočasně převezme Gary McKay, jenž v BioWare působí v roli senior ředitele, než EA najde nového GM.

EA v prohlášení píše, že všechny aktuální projekty budou navzdory odchodu Hudsona a Darraha pokračovat podle plánu. To se týká Anthem Next, nového Dragon Age, Mass Effect: The Legendary Edition i úplně nového Mass Effectu.

Na studio bude nadále dohlížet Samantha Ryan. Vývoj Dragon Age povede Christian Dailey z role výkonného producenta, zatímco Matthew Goldman zůstane kreativním ředitelem. Remastery Mass Effectu má na starost Mike Gamble.

„Budou vždy důležitou součástí historie studia, vážíme si jejich práce a těšíme se, až uvidíme, na čem budou pracovat,“ prohlásila Laura Miele, vedoucí studií EA.

Casey Hudson napsal, že to nebylo lehké rozhodnutí. „Takové velké změny vždy přicházejí s určitou mírou smutku. Bude mi chybět možnost pracovat každý den s inspirativními vývojáři na největších a nejzajímavějších projektech, jaké si dokážu představit. Vím, že je vhodná doba na změnu, a to jak pro mě, tak pro BioWare,“ dodal s tím, že má mnoho energie, ale ještě neví, co bude dělat.

Přečtěte si také: BioWare oznámili Mass Effect: Legendary Edition a pracují na novém díle

Byl to právě Hudson, jenž se v poslední době chlubil na Twitteru, že pracuje na Mass Effectu 5, který bude pravděpodobně pokračováním neslavné Andromedy. Jeho odchod tak překvapil fanoušky a internetem se šíří zprávy, že ho EA vyhodilo.

Mark Darrah poděkoval za dlouhodobou spolupráci s BioWare a uvedl, že se nové Dragon Age vrátí k prvkům, které charakterizují tuto značku, včetně zajímavých postav, díky nimž bude hráč vtažen do příběhové kampaně.

„Dragon Age bude v dobrých rukou. Christian Dailey převezme pozici výkonného producenta. Je silným vůdcem a bude dohlížet na ostatní hlavní vývojáře Dragon Age, kteří zůstávají v BioWare. Je to tým lidí s mnohaletými zkušenostmi. Jsem přesvědčen, že společně dokážou vytvořit nejlepší Dragon Age,“ dodal Darrah.