Když studio CD Projekt RED v pondělí oznámilo vývoj dalšího herního Zaklínače, který má odstartovat novou ságu, zveřejnilo obrázek zaklínačského medailonu ve sněhu. Od toho okamžiku se řada fanoušků začala dohadovat o tom, jaké zvíře medailon připomíná. Někteří věřili, že jde o novou podobu kočičího medailonu, tedy o spojitost chystané hry se školou Kočky nebo s Ciri, která kočičí medailon také nosila, jiní však na obrázku viděli spíše lišku, fenka nebo rysa. A jak se dalo předpokládat, c) je správně.

Robert Malinowski, ředitel globální komunikace CD Projektu RED, britskému Eurogameru potvrdil, že medailon má skutečně připomínat rysa. „OK, některé záhady by neměly být tak záhadné. Mohu potvrdit, že je medailon skutečně vytvarovaný do podoby rysa,” řekl Malinowski. Tomuto prohlášení navíc předcházela aktivita komunitního ředitele Marcina Momota, který na Twitteru zareagoval na tvrzení fanouška, že medailon připomíná rysa, poměrně výmluvným gifem.

Očividně nás tedy v novém Zaklínači čeká zbrusu nová zaklínačská škola Rysa. Žádná taková škola se totiž dosud v sérii Zaklínač oficiálně neobjevila. Sice je jí věnována celá stránka na komunitní Wiki Zaklínače, ale jedná se o čirou fanouškovskou fikci, která nemá základy ve hrách, knihách, komiksech ani deskových hrách. Podle této fikce vznikla škola Rysa zásluhou Lamberta a Keiry Metz, ale něco takového mi osobně nedává moc velký smysl. Ze všech žijících zaklínačů koneckonců Lambert vždy projevoval největší odpor vůči samotnému zaklínačskému řemeslu, takže je ten poslední, kdo by měl zakládat další školu.

Bohužel, přestože nyní víme, jaké zvíře má připomínat čerstvě odhalený medailon, o náplni samotné hry nám toto zjištění nic moc neřekne. Jelikož oficiálně dosud škola Rysa neexistovala, nelze se chytit jakékoliv známé postavy, události či lokality. Jinými slovy, pro tuto chvíli nejde o zrovna užitečnou nápovědu, což byl nepochybně záměr vývojářů. V každém případě to není poprvé, co si vymysleli novou zaklínačskou školu. Zaklínač 2 už v roce 2011 představil školu Zmije, kterou reprezentuje zejména zabiják Letho.

CD Projekt RED je však v posledních letech spojován spíš s neblahou kulturou crunche než s vymýšlením nových zaklínačských škol. Vývoj Zaklínače 3 i Cyberpunku 2077 provázel intenzivní crunch, který pověst polského studia ve vývojářské komunitě a na trhu práce zrovna nevylepšil, ředitel vývoje nového Zaklínače Jason Slama ale na Twitteru prohlásil, že za jeho služby crunch nedopustí. V zájmu ostatních zaměstnanců CD Projektu RED tak nezbývá než doufat, že tento slib dodrží.