Módy jsou populárním zpestřením herního zážitku, ať už se bavíme o až neuvěřitelných grafických pokroků oproti původní hře anebo prostým přidáním zábavných vymožeností. Hry od společnosti Bethesda jsou svým způsobem jistotou, co se podpory módování týče, avšak u blížícího se Fallout 76 se budeme muset připravit na několik omezení. Svoboda, která je přítomna například u Skyrimu, zde nebude stejného rázu.

Prvotním bodem je ten, že podpora bude spuštěna až rok po samotném vydání Fallout 76, tedy někdy v prosinci 2019. Na závod o vytvoření prvního módu tak mohou někteří rychlíci zapomenout. Podstatným omezením podpory bude ale to, že módy budou povolené pouze na soukromých serverech, nikoliv na těch veřejných. Pete Hines pro GameSpot sdělil, že na soukromých serverech si lidé budou moci volit a hrát, jak budou chtít. 

Na druhou stranu je to příjemná zpráva pro nenáročné hráče, jenž si chtějí zahrát hru takovou, jaká je od základu, tedy že nebudou muset dlouze hledat "obyčejný server". A mimoto je taktéž fajn, že Fallout 76 nabídne možnost soukromých serverů.