Hráči multiplayeru Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2 se mohou těšit na nový obsah, který do her dorazí v průběhu léta letošního roku. GTA 5 se navíc skvěle prodává a série dosáhla nového milníku.

Příznivce gangsterské akce čekají novinky zaměřené na sportovní a estetický tuning. S nimi souvisí více vozidel, další typy závodů s možností vyzvat ostatní hráče i nový underground sraz. Jen pozor, některé automobily budou pocházet z krádeží. Krom toho se budete moci zúčastnit série vícestupňových krádežích.

Na podrobnosti si musíme počkat. Už dnes ale víme, že 27. 5. se do GTA Online dostane osm nových kaskadérských tratí a následně sedm arén pro futuristický režim Deadline, stejně tak přesun Survival módu do nových lokací v Los Santos a Blaine County.

To stále není vše. V rámci 20. výročí GTA 3 připravuje Rockstar řadu překvapení. Některá jsou určena pro GTA Online. Tak uvidíme, co si pro nás vývojáři připraví. Fanoušci tiše doufají v remake třetího dílu pro aktuální konzole a PC.

Přečtěte si také: Next-gen verze Grand Theft Auto 5 až na podzim

V Red Dead Online se v létě budete moci dostat do zločineckého podsvětí v rámci nových misí po celém herním světě. Vydáte se do Saint Denis, kde chtějí Angelo Bronte a Guido Martelli vytvořit vlastní zločineckou síť. Budete zastrašovat místní, páchat zločiny nebo se pustíte do loupeží s vysokými sázkami? V každém případě máte vydělat krvavé peníze.

25. 5. dorazí do Red Dead Online osm závodů na pěti místech - závody napříč pohraniční výspou Gaptooth Breach, hornickým městem Annesburg i bažinami Lagras.

Jak jsme včera informovali, Grand Theft Auto 5 během listopadu vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Take-Two posléze dodalo, že GTA 5 prodalo 145 milionů kopií. V posledním čtvrtletí hráči zakoupili pět milionů kopií. Celkově se série dostala na 345 milionů kopií, 42 % z toho si okouslo GTA 5.

GTA 5 vygenerovalo maloobchodní tržby ve výši miliardy dolarů a podle zástupců Take-Two toho hra dosáhla nejrychleji v historii zábavního průmyslu.

Red Dead Redemption 2 je také úspěšné a překonalo 37 milionů vyexpedovaných kopií.