Detaily nebo ukázky z The Elder Scrolls 6 v dohledné době čekat nemáme. Pete Hines, viceprezident PR a marketingu v Bethesda Softworks, fanouškům vzkázal, že na ně budeme čekat několik let. Nejprve nás totiž Bethesda seznámí s titulem Starfield, což je vesmírné dobrodružství. Hra je popisována jako sci-fi RPG pro jednoho hráče.

Hines zopakoval slova Todda Howarda. Výkonný producent Bethesda Game Studios, který vedl vývoj sérií Fallout a The Elder Scrolls, loni na E3 řekl, že přednost dostane Starfield. Jde totiž o hru, kterou chtěl Howard už dlouhou dobu vytvořit. Přitom nám oba projekty byly představeny v roce 2018. Z The Elder Scrolls 6 jsme viděli krátkou ukázku s horskou krajinou. Teaser trailer si prohlédněte nahoře.

Fanoušci série The Elder Scrolls kroutí hlavou. Na šestý díl se těšili a argumentují tím, že Skyrim vyšel již v roce 2011. Jak dlouho tedy budeme čekat na pokračování? Dle všeho je vydání ještě hodně vzdálené. Na druhou stranu, čekání se má vyplatit. Bethesda láká, že fanoušci budou hrát The Elder Scrolls VI dlouhých deset let. Možná to má souvislost s velkým množstvím postupného rozšiřování hry ve stylu live-service (Destiny, Anthem).

Jak vidno, Bethesda na Starfield dost sází. Pravděpodobně si vedení uvědomilo, že by to chtělo něco nového. Vždyť Starfield je nová značka Bethesdy za 25 let. Detaily ale chybí s tím, že jde o projekt pro konzole nové generace. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by Starfield vyšel koncem letošního roku, kdy světlo světa spatří PlayStation 5 a Xbox Series X.