V Guerrilla Games si plnými doušky užívají výkon PlayStationu 5. Díky němu mohli vylepšit systém mraků, který vyvinuli pro Horizon Zero Dawn a pokračovali s ním v Horizon Forbidden West. Jelikož ale obě hry vycházely také na PS4, tak se nemohli tvůrci pořádně odvázat. To jim umožňuje až dodatečné rozšíření Burning Shores, které je exkluzivně pro PS5.

V Horizon Forbidden West: Burning Shores vytvořilo nizozemské studio realistické mraky, s nimiž je zacházeno jako s krajinou pod nimi. Tím to ale nekončí. Překvapením je, že mraky jsou v DLC více než jen bílými chuchvalci daleko nad hlavou Aloy. Pohybují se a jsou rozmanité.

Pokud se ptáte, proč v Guerrilla Games takto ztrácejí čas s mraky, tak si vzpomeňte na létání v původním Horizon Forbidden West. Nad zničenou oblastí Los Angeles budete mít možnost proletět vysoce detailními mraky.

Komunitní manažer Narae Lee se je dokonce nezdráhá označit za prozkoumatelnou krajinou. Mezi mraky budou hráči moci prozkoumávat tunely, jeskyně a další překvapení, která se postarají o zábavné létání,“ dodává.

Tahle krajina se má měnit v závislosti na denní době a pravděpodobně také počasí. Autoři v současné době nechtějí zabíhat do detailů a pravděpodobně zbytek nechají na nás, abychom objevili na vlastní kůži. Tedy za předpokladu, že nás nevystraší blesky.

Horizon Forbidden West: Burning Shores vyjde 19. 4. 2023 na PlayStation 5 s českými titulky. K hraní bude potřeba Horizon Forbidden West.