Oficiálně licencované závody MotoGP 23 jsou pro každého, tvrdí italské studio Milestone a snaží se nás o tom přesvědčit prostřednictvím nového traileru. Ten v sestřihu s gameplay záběry ukazuje profesionálního jezdce Moto3, který si pochvaluje velmi realistické zpracování a prohlašuje, že jde o perfektní simulaci.

Nadšen je také desetiletý Michael, jenž si užívá závody na lehkou obtížnost. Naopak profesionální virtuální závodník si nastaví vše na max a využívá své dovednosti, aby dojel na prvním místě. Co se stane, když se vedle sebe posadí profesionál a nezkušené dítě?

Při nastavení asistentů se projeví systém neurálních pomůcek. Dle autorů jde o velmi očekávanou funkci. Pomůže začátečníkům naučit se základy jízdy díky pokročilému systému s podporou UI na základě technologie neurálních sítí.

„Tato inovativní funkce pomůže závodníkům s bržděním, zrychlováním a ovládáním a představí plynulý a podmanivější jízdní zážitek. Systém byl pečlivě kalibrován, aby si ho mohl užít každý, zatímco hráčům, kteří chtějí hru mistrovsky ovládnout, nabídne ty nejlepší nástroje na zlepšení závodního stylu a výkonu MotoGP Academy. Podrobné popisy budou hráče provázet na trati a naučí je, jak projet každou sekci rychleji a efektivněji,“ dočteme se v tiskové zprávě.

S tím jde ruku v ruce přístupná kariéra. Ta v MotoGP 23 začíná na konci šampionátu Moto3. Tyto motorky, které se oproti strojům z MotoG dají zvládnout snadněji, umožní hráčům seznámit se s mechanismy této nové edice. Na základě výsledků budou moci hráči zůstat na další sezónu ve stejné kategorii nebo postoupit do Moto2, či snad dokonce skočit ještě výš a závodit přímo v MotoGP.

„Tato funkce uspokojí ty, kteří si chtějí užít veškeré fyzikální vlastnosti motorek a soutěžit proti závodníkům ve všech třech kategoriích, tak i hráče, kteří raději přeskočí přímo do vyšší třídy. Před každou sezónou si hráči budou moct vybrat, jestli chtějí závodit v rámci krátkého kalendáře na 10 kol, anebo v oficiálním kalendáři, který zahrnuje všech 21 kol světového šampionátu,“ dodává tisková zpráva.

MotoGP 23 vyjde 8. 6. 2023 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC (přes Steam).