Čekání na oznámení nového Mortal Kombatu si můžeme zpříjemnit diskuzí nad dalšími spekulacemi. Minulý týden známý leaker billbil-kun odhalil, že ve skutečnosti nepůjde o dvanáctý díl, nýbrž o restart série, který vyjde v letošním roce pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC.

Jez Corden z Windows Central přináší své informace. Podle nich se v Mortal Kombat 1 objeví zajímavé hostující postavy. V dodatečných balíčcích mají dorazit bojovníci Peacemaker z DC a Homelander z The Boys.

Dočkat se máme také Barbara Conana. Otázkou je, o jakou verzi půjde. Vývojáři z NetherRealm Studios mají na výběr postavu z filmů (Arnolda Schwarzeneggera), případně mohou zvolit protagonistu z knih. V úvahu přichází ještě nejnovější verze Conana, tedy Jason Momoa.

Vypadá to, že tvůrci se vydají podobnou cestou jako u Mortal Kombatu 11. Ten byl rozšířen dvěma Kombat Packy s dalšími postavami, stejně tak příběhovým přídavkem.

První Kombat Pack do MK11 přidal bojovníky Shang Tsung, Nightwolf, Terminator T-800, Sindel, The Joker a Spawn. Druhý balíček potom postavy Rambo, Mileena a Rain. Díky Aftermath Expansion jste si mohli ještě zahrát za Sheevu, Fujina a RoboCopa.

Odhalení Mortal Kombatu 1 se očekává v následujících dnech/týdnech.