Zázraky se dějí nejen o Vánocích. Do Xbox Game Pass míří první hra od first-party studia Sony. MLB The Show 21 od San Diego Studio bude v předplatném od Microsoftu dostupné od 20. 4. letošního roku ve verzích pro Xbox Series X/S a Xbox One. Ve stejný den dorazí baseball také na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Předplatitelé Xbox Game Pass Ultimate si navíc budou moci MLB The Show 21 zahrát na mobilních zařízeních se systémem Android prostřednictvím cloudu a streamování.

Ptáte se, co se to děje? Než se začnete radovat, případně se naštvete, tak cestu MLB The Show 21 s největší pravděpodobností nenapodobí další exkluzivity PlayStationu. Sony musela MLB rozšířit na další platformy, aby nepřišla o licenci. Je ale překvapivé, že bude hra dostupná v Xbox Game Passu, a to hned v den vydání.

MLB The Show 21 podporuje hraní napříč konzolemi, takže majitelé Xboxu budou moci hrát s hráči na PlayStationu.

Přečtěte si také: Je důležité uchovat starší tituly naší herní historie, říká Microsoft a Sony smaže více než 2200 her

MLB The Show 21 je pokračování známé baseballové série, která je populární zejména v USA. Předchozí díly byly vydány exkluzivně pro platformy PlayStationu - od roku 2006 do 2021.

Sony se k předplatnému ve stylu Game Passu staví negativně. Prezident Sony Jim Ryan v září/septembri minulého roku tvrdil, že model tohoto typu je pro PlayStation Studios neudržitelný z důvodu toho, že rozpočty her často překračují hranici 100 milionů dolarů. Ryan ale mluvil o předplatném s novými hrami v den vydání. Nevylučuje to jiný typ předplatného - se staršími hrami.

Koncem téhož roku byl záhadnější, když řekl, že mají nějaké novinky, ale nebudou je nyní oznamovat. A při té příležitosti připomenul PlayStation Now, streamovací službu, která funguje už i offline na PS4 a PS5, ovšem pro nás je stále oficiálně nedostupná.

Předplatitelé PlayStation Plus od vydání PS5 dostávají každý měsíc zajímavé hry: tento měsíc to bude Oddworld: Soulstorm pro PS5 a pro PS4 (a PS) Days Gone a Zombie Army 4: Dead War. V předešlém měsíci to byly hry Final Fantasy VII Remake, Maquette, Remnant: From the Ashes a Farpoint. Sony tak může jít touto cestou.

MLB The Show 21 se na PlayStation Store pro PS4 prodává za 1599 Kč a za 1849 Kč pro PS5. Předplatné Xbox Game Pass stojí 259 korun měsíčně v základní verzi a 339 Kč měsíčně v Ultimate verzi.